Lange Leve de Liefde slaat nieuwe weg in en kijkers vinden het niks

Fun & Living14 jun , 13:00 doorPleuntje Janssen
In het populaire tv-programma 'Lang Leve de Liefde' krijgen singles de kans om minstens 24 uur en maximaal 4 dagen met elkaar door te brengen. Het doel? Uitzoeken of er een romantische klik ontstaat en de vonk overslaat. Maar afgelopen woensdag gooide het programma het roer om met een onverwachte twist. Rob (een deelnemer) ging niet op date met één vrouw, maar met drie!

Drie vrouwen, één man

De avond begon normaal genoeg. Rob ontmoette zijn eerste date en ze leken het goed met elkaar te kunnen vinden. Maar toen gebeurde er iets onverwachts, een tweede vrouw kwam binnen. Net toen de kijkers dachten dat dit al een verrassende wending was, verscheen er ook nog een derde vrouw. Rob zat ineens met drie vrouwen aan tafel en wist niet goed waar hij moest beginnen. De ongemakkelijkheid was van zijn gezicht af te lezen, en eerlijk gezegd, de vrouwen wisten ook niet precies wat ze hiermee aan moesten.

Reacties van kijkers 

Kijkers van 'Lang Leve de Liefde' wisten niet wat ze zagen. Ze smulden er in ieder geval niet van. De reacties op sociale media waren allesbehalve positief. "Het is vanavond wie van de drie", grapte iemand op X (voorheen Twitter). Een ander schreef, "Lang Leve de Liefde weet van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen". En nog een kijker vroeg zich af, "Wat is dit nu weer voor concept?" Het lijkt erop dat deze trio-date niet bepaald in de smaak viel bij het trouwe publiek.

Robs reactie

Rob zelf leek ook niet bepaald enthousiast over de situatie. Hoewel hij zijn best deed om iedereen aandacht te geven, straalde hij vooral ongemak uit. Logisch ook, want het is vast niet makkelijk om met drie vrouwen tegelijk een connectie aan te gaan - denk maar aan 'De Bachelor'. De dynamiek verandert compleet en het wordt een stuk lastiger om oprecht en persoonlijk te blijven.

Eenmalig of voor herhaling vatbaar?

Of deze nieuwe date-opzet vaker terugkomt in 'Lang Leve de Liefde' is nog maar de vraag. De reacties van de kijkers waren niet bepaald bemoedigend, dus het zou kunnen dat de makers van het programma besluiten om het hierbij te laten. Maar wie weet, misschien is er toch een groep kijkers die deze nieuwe draai spannend en verfrissend vindt.

Wat denk jij?

Het experiment, met drie vrouwen tegelijk op date in 'Lang Leve de Liefde' heeft in ieder geval voor flink wat gespreksstof gezorgd. Terwijl de meningen verdeeld zijn, blijft het programma vernieuwen en grenzen verleggen op zoek naar de perfecte match. Wat vind jij van deze nieuwe wending?