patience kaarten

De liefde, het leven en een potje Patience: Caroline's spirituele kompas

Fun & Living19 sep 2023, 8:00 doorRoos Hooijer
Stel je voor: Je staat voor een kruispunt in het leven en elke weg lijkt even ingewikkeld. Hoe kies je het juiste pad? Voor Caroline is het antwoord simpel maar onconventioneel: ze speelt een potje ouderwets Patience.
patience kaarten

Patience: Meer dan een kaartspel

Patience, ook wel Solitaire genoemd in het Engels, is een eeuwenoud kaartspel dat al lang wordt gespeeld om tijd te doden, maar wist je dat het ook een verleden heeft als divinatie tool? Waarzegsters en mystici gebruikten het spel vroeger als een vorm van meditatie en om levensvragen te beantwoorden. Deze traditie heeft Caroline nieuw leven ingeblazen, en ze zet Patience in om moeilijke beslissingen te maken.
schermafbeelding 2023 09 11 om 135505
Caroline's Patience-spel

Online Patience of met echte kaarten?

Hoewel Caroline de voorkeur geeft aan het tactiele gevoel van echte kaarten, schakelt ze over naar online als de levensvragen zich opstapelen. "Wanneer ik veel vragen heb, is het eenvoudiger om online te spelen", stelt ze. "Ik ga dan naar de Nederlandse spelletjes site Patience.nl en daar vind ik altijd wel een spelvariant die bij mijn stemming past."

Liefde en kaarten

Wanneer Caroline een leuke man tegenkomt, is het hek helemaal van de dam. De kaarten zijn dan haar kompas in de complexe wereld van de liefde. "Ik speel potje na potje om mijn liefdesvragen te beantwoorden. Elk patroon en elke reeks geven me aanwijzingen over welke keuzes ik moet maken."

Reacties van de wereld

Net als het koppel dat Mario Kart speelt om te beslissen wie de afwas doet, heeft Caroline's methode voor het nemen van beslissingen veel positieve reacties gekregen. Sommigen noemen het excentriek, anderen inspirerend, maar iedereen is het erover eens dat het een unieke manier is om het leven een stukje interessanter te maken.

Wil jij ook je toekomst voorspellen met Patience?

Of het nu gaat om een levensveranderende beslissing of een vluchtige liefdesaffaire, Caroline’s spirituele gebruik van Patience biedt een fascinerende kijk op hoe een simpel kaartspel diepere lagen in ons leven kan onthullen. Dus de volgende keer dat je voor een moeilijke keuze staat, waarom zou je dan niet een potje Patience proberen? Bekijk hier een YouTube-video met de spelregels van Patience . Je weet nooit welke antwoorden in de kaarten verborgen liggen.