katja

Linda, Roos & Jessica komen terug met een Ademnood-dansfeest

Fun & Living21 jun , 14:00 doorMaud Maarssen
Je komt in ademnood, want de kans is groot. Dat ik krijg wat ik wil van jou. Mond op mond we doen 't nou. Kan je het nog meezingen? Wij in ieder geval wel. Het nummer Ademnood van Linda, Roos en Jessica dateert al uit het jaar 1996. En nog steeds is het nummer razend populair. Daarom komen de dames nu met een reünie. Wij vertellen je alles wat we er tot nu toe over weten. 

Het Ademnood-dansfeest

Katja Schuurman en Babette van Veen uit de voormalige meidengroep Linda, Roos & Jessica zijn druk bezig om iets groots te organiseren. En het evenement krijgt beetje bij beetje steeds meer vorm. Het wordt in ieder geval een meerdaags event in ofwel de Ziggo Dome in Amsterdam, of Rotterdam Ahoy. "Het moet een avond worden vol positiviteit en muziek uit de tijd van Linda, Roos & Jessica", zegt Katja tegen Shownieuws.
Katja en Babette zijn enorm druk bezig met de voorbereidingen. Zo moeten ze ook nadenken over hoe ze Guusje Nederhorst kunnen 'vervangen'. Ze overleed een aantal jaar geleden aan de gevolgen van borstkanker. Ze zijn dus nog met z'n tweeën over en er moet dus iemand bij. "Hoe ga je dat mooi doen en iet op een sentimentele wijze?", zegt Katja. "We gaan onze eigen nummers brengen, maar dan moet er wel een derde persoon bij. Bijvoorbeeld Herman van Veen, de vader van Babette." Hoe dit opgelost wordt, blijft dus nog even spannend.

Ontstaan van de meidengroep

Linda, Roos en Jessica zijn een meidengroep begonnen door hun deelname aan de serie 'Goede Tijden, Slechte Tijden' in de jaren 90. Hierin speelde Katja Schuurman als Jessica, Babette van Veen als Linda en Guusje Nederhorst speelde Roos. In 1996 brachten ze hun eerste en tevens ook laatste album uit, waarvan 'Ademnood' een absolute hit werd.