Nicola Coughlan over waarom vrouwen zwaarder worden bekritiseerd

Fun & Living15 mei , 11:06 doorPleuntje Janssen
Van onze favoriete Netflix-serie 'Bridgerton' is binnenkort het derde seizoen te zien op Netflix. Nicola Coughlan (die Penelope speelt) speelt dit seizoen de hoofdrol, maar vraagt zich hierdoor ook iets af. Iets waar we ons misschien bewuster van moeten zijn.

"Vrouwen worden vandaag de dag erger bekritiseerd dan ooit"

In een interview met 'Daily Mail' deelde Nicola haar opwinding over haar rol, maar ook haar bezorgdheid over hoe vrouwen tegenwoordig worden behandeld. "Vrouwen worden vandaag de dag erger bekritiseerd dan ooit", zegt ze zonder een blad voor haar mond te nemen. Nicola legt uit dat veel mensen haar vragen of de positie en seksualiteit van vrouwen tegenwoordig beter zijn dan in de 19e eeuw, de tijd waarin 'Bridgerton' zich afspeelt. Maar Nicola gelooft dat dit niet het geval is. "Een man kan met zoveel vrouwen slapen als hij wil, maar als vrouwen dit doen, is het not done", zegt ze met frustratie.
Ze wijst op het feit dat hoewel we denken dat we in een vrije wereld leven, vrouwen die naast trouwen ook een carrière willen, nog steeds veroordeeld worden. En dat is precies waar Penelope in de serie ook mee te maken krijgt. Maar Nicola laat het daar niet bij zitten. Ze vindt het belangrijk dat vrouwen zich niet schamen voor wat ze willen doen. "Een vrouw zou zich niet moeten schamen als ze met veel mannen zou willen zijn", benadrukt ze.

'Bridgerton'?

Bridgerton is een Netflix-serie gebaseerd op de negendelige boekenreeks van Julia Quinn. De serie speelt zich af in de Londense high society van de zeventiende eeuw, waarbij de levens van de personages worden verstoord door de roddels van een anonieme column genaamd Lady Whistledown. We volgen de avonturen van de grote Bridgerton-familie. Terwijl ze zich een weg banen door de ingewikkelde en veeleisende samenleving, krijgen ze te maken met liefde en drama. 
Dus, voordat je jezelf verliest in de romantiek en drama van 'Bridgerton' seizoen drie, denk eens na over de krachtige boodschap die Nicola deelt over women empowerment. Hoe sta jij erin?