fem fem nieuw 7

Op Bali wonen? Zoveel kost dat dus

Fun & Living02 jun , 20:30 doorAurora Ferrari
Laten we eerlijk zijn: iedereen heeft er toch weleens over nagedacht om naar het buitenland te verhuizen? En al helemaal naar een plek zoals Bali. Alleen bij het denken van Bali krijgen wij een rust van oase over ons heen. En ook een heleboel BN'ers kiezen om naar Bali te verhuizen. Maar is dat wel te makken? Hoeveel kost het eigenlijk als je op Bali wil wonen? Wij praten je even bij.

Nederland zat? Ga naar Bali

Sta je op het punt om de koffers te pakken en om dit regenachtige kikkerland te verlaten? Je bent niet de enige met deze droom. Hoewel Nederland een mooi land is, neigen een heleboel mensen om meer de warmte op te zoeken. En ook BN'er weten deze keuze vaak snel te maken. Al helemaal omdat de zon in Nederland weinig tot nooit voorbij komt schijnen. Maar ook een heleboel niet-bekende Nederlanders beslissen om ons kikkerland te ontsnappen en de zon op te zoeken. Of het nu alleen voor een stage is, (vrijwilligers)werk, tijdelijk wonen of voorgoed. Het is uiteindelijk een hele ervaring die je opdoet, en niemand zal die ooit van je kunnen afnemen.
Maar zo'n ervaring moet dan wel mogelijk zijn. En hiermee bedoelen we voornamelijk financieel. Een reis van Amsterdam naar Bali kost je alleen al bijna een maandloon, maar hoe zit het als je daar (een tijdje) woont? Is het ook zo duur of valt het allemaal wel mee?

Zoveel geld kost een maand op Bali

Zeggen wij Bali, dan denken wij direct aan rust, meditatie, warmte en zon. Alleen daar een beetje wonen en chillen, is natuurlijk niet heel realistisch. In Bali komt er namelijk naast rusten en mediteren veel meer kijken, maar hopelijk had je dat zelf ook bedacht. Denk bijvoorbeeld aan een verblijf? Als je een huis, appartement of anders wil huren liggen de prijzen wel vrijwel uiteen. Zo is de minimale prijs per maand €250, maar kan makkelijk oplopen tot €1.200 per maand. En naast een verblijf komt er natuurlijk ook vervoer, boodschappen en overige kosten kijken. Alleen aan vervoer zijn mensen al ongeveer €60 à €80 per maand kwijt, en aan boodschappen is dat tussen de €230 en €640 per maand. OeiQ
Gelukkig is het uiteten over het algemeen stukken goedkoper vergeleken met Nederland, waardoor het leven ook een stuk goedkoper is. Maar uiteindelijk? Je maakt het zo duur als je zelf wil. Al met al zal het leven op Bali tussen de €700 en €2400 per maand bedragen. Maar nogmaals: dit ligt natuurlijk allemaal aan de manier hoe jij leeft en hoeveel jij wil uitgeven. Wil je heel erg luxe leven, dan zal je daar wat meer geld voor moeten leggen. Maakt het je allemaal niet uit en ben je in voor een avontuur? Dan zal je relatief goedkoop uitkomen.