fem fem nieuw 19

Op Funda is iedereen verbaasd over d´éze woning van 15m2 voor €350.000

Fun & Living01 jun , 20:00 doorAurora Ferrari
Dat de huizenmarkt op knappen staat, is geen geheim meer. Een huis kopen is voor beginners onmogelijk geworden en voor anderen, is het onmogelijk om 'groter' te gaan wonen. De prijzen tegenover de woningen slaan nergens op en déze miniwoning in Amsterdam, is daar een goed voorbeeld van.

Miniwoning aan de Prinsengracht in Amsterdam 

Wil je in Amsterdam wonen? Dan zal je de vierkante meters ongetwijfeld moeten opgeven. De prijzen staan tegenover de vierkante meters nergens op en daar is déze miniwoning aan de Prinsengracht een goed voorbeeld van. En voor wie bekend is in Amsterdam, weet als geen ander dat dit een populaire woonlocatie is. Alle panden aan deze gracht kennen namelijk een lange geschiedenis en zijn, naast een woongelegenheid, vaak ook een gedeelde kust. Déze specifieke woning staan in een pand die in 1750 werd neergezet en heeft dus al heel wat historische gebeurtenis zien meemaken. Maar aan de binnenkant van de woning zie je dat allesbehalve. De woning is aan de binnenzijde mega luxe geworden en zie je dat hier diverse restauraties aan zijn plaatsgevonden.
Leuk, maar heb je gezien hoe klein deze woning is? Letterlijk, wat we je nu laten zien, is alles wat je krijgt. De woning bezit van slechts 15 vierkante meters wonen en de bewoners vragen daar per vierkante meter 23.333 euro voor. Geen zin om te rekenen? 350.000 euro. Daar kun je buiten de Randstad gewoon een eengezinswoning van kopen...

Gaat luxeheid boven vierkante meters? 

De woning beschikt dan wel van een erg luxe uitstraling. Bij binnenkomst zal je dan wel direct in de keuken staan, maar aan apparatuur en faciliteiten ontbreekt niets. Klein is-ie zeker, maar als je zoiets kan kopen is koken helemaal niet nodigt, toch? Voor wie dan wel een eitje wil pakken, is de keuken netjes afgewerkt met een marmerlook. Ben je dol op wijn? Dan heb je geluk, want de keuken beschikt van een kleine wijnkoeler. Heerlijk! Een stap verder kom je in de slaapkamer, waarin je een groot tweepersoonsbed kunt vinden en aan de zijkant van het bed is de 'woonkamer' geplaatst. Dit is dan enkel een bank met een tafel, maar dankzij het gigantische raam aan de zijde de van de woning, is het een fantastische plek om even tot rust te komen. Vanuit deze mega kleine woning kijk je namelijk dan wel op de prachtige Amsterdamse grachten. En we kunnen je vertellen, daar zal je nooit genoeg van krijgen.
Uhm... en de badkamer? Geen paniek, ook wij dachten eerst dat hier helemaal geen plek voor was. Je kunt dan wel zoveel betalen, maar een gedeelde badkamer is echt een n-go. Maar gelukkig is dat helemaal niet nodig, want in de keuken staat er een deur die je naar een hele krappe en kleine badkamer leidt. Echter hebben ze deze heel netjes afgewerkt, weer aan de hand van een marmerlook.

Handig, maar niet goedkoop  

Voor wie in Amsterdam werkt en een goed betaalde baan heeft, is deze woning wel ideaal. Doordeweeks slaap je dan hier en in het weekend ga je terug naar je gezin buiten de stad. Handig is het wel, maar goedkoop dus niet. Echter zouden wij persoonlijk duizelig worden van de vierkante meters. Wat vind jij ervan? Als je het geld zou hebben, zou je de woning kopen?