paul de bachelor

Paul Roos over De Bachelor: "Geen realityshows meer voor mij"

Fun & Living19 jun , 11:16 doorPleuntje Janssen
Het is alweer een paar maanden geleden dat Paul Roos (31) zijn 'Bachelor' avontuur beleefde. Helaas vond hij geen liefde met Josephine - en ook niet bij Eline. In een openhartig interview met 'Daily Nonsense' blikt Paul terug op zijn deelname en de impact die het op zijn leven had. Want die had het.

Voor iedereen die Paul niet kent 

Paul is bekend geworden door het programma 'De Bachelor'. De show die wordt gepresenteerd door Monica Geuze, is een Nederlandse versie van het beroemde Amerikaanse datingprogramma. Sinds 2003 zien we vrijgezelle mannen, oftewel bachelors, die proberen de liefde van hun leven te vinden in een groep vrouwen.
Het concept is simpel, de bachelor gaat op verschillende dates, dan is er om de zoveel tijd een ceremonie met rozen. De bedoeling van de rozenceremonie is dat de bachelor kiest welke vrouwen blijven en welke vrouwen er naar huis gaat. De vrouwen die blijven krijgen een roos, degene die naar huis moeten blijven met lege handen achter. Totdat er bij de laatste ceremonie één roos overblijft.

Verwachtingen en de realiteit

Paul had niet veel verwachtingen van zijn deelname aan 'De Bachelor'. "Ik dacht vooral aan het daten op een tropisch land", vertelt hij. Maar toen hij zichzelf voor het eerst op tv zag, was het wel even slikken. "Dat was echt een 'what the fuck'-moment. Ineens besef je dat je niet aan een schoolprojectje hebt meegedaan, maar aan 'De Bachelor', dat was best confronterend".

Openbaar leven en kritiek

Al snel ontdekte Paul dat heel Nederland zijn 'zwakke plekken' en 'vreemde trekjes' had gezien en ook veel werd besproken. "Het voelt een beetje als een voetbalwedstrijd, iedereen langs de zijlijn weet het altijd beter", zegt hij. Hoewel hij nu vrede heeft met deze bekendheid, was dat niet altijd makkelijk. "Ik had al een dikke huid, maar door 'De Bachelor' is die nog dikker geworden", Hij erkend dat reality-tv een vertekend beeld kan geven. "Ik werd neergezet als de alfaman, maar dat is niet helemaal wie ik ben."

Impact op relaties

Eenmaal thuis merkte Paul dat het programma ook invloed had op zijn persoonlijke relaties. "Je staat constant in de schijnwerpers en wordt vaak aangesproken. Dat heeft niet altijd een positief effect." Hij vertelt dat hij vaak een hoofdrol speelt in gesprekken, wat de balans in zijn bestaande relaties verstoort.

Toekomstplannen

Ondanks zijn nieuwe bekendheid als realityster, blijft Paul zich richten op zijn baan als jurist bij een grote bank. "Dat bevalt me prima", zegt hij. Toch sluit hij een carrière in de media niet uit. "Als er iets op mijn pad komt voor werk voor of achter de camera, dan sta ik daar open voor. Maar geen reality of datingshows meer voor mij".
Paul weet duidelijk wat hij niet wil doen. "Voor het promoten van kattenvoer of liposuctie hoef je me niet te bellen. En ja, die aanbiedingen heb ik echt gehad". Mocht er niets nieuws op zijn pad komen, overweegt hij zelf een documentaire te maken. "Regelmatig vallen mensen met een juridisch probleem tussen wal en schip. Hoe ga je dan verder? Een programma hierover lijkt mij de moeite waard, maar dan niet alleen maar commotie maken."