queen charlotte

Fan van Queen Charlotte? Dan ga je deze series ook geweldig vinden

Fun & Living23 mei 2023, 10:57 doorAnne Dijkstra
Heb jij net zoals ons Queen Charlotte: A Bridgerton Story in één keer gebingewatched en ben je op zoek naar vergelijkbare series?We've got you! Wij hebben een aantal romantische, historische dramaseries die nu op Netflix staan op een rijtje gezet. Enne, geloof ons maar als wij zeggen dat je deze écht geweldig gaat vinden.
queen charlotte
Bron: Queen Charlotte: A Bridgerton Story

1. Downton Abby

Dit is een wat oudere serie, maar wel écht onmisbaar op dit lijstje. In de serie volgen we de levens van de adellijke Crawley familie en ook die van hun bediende. Hierdoor krijg je een goed beeld van hoe het klassensysteem in een periode net na de Eerste Wereldoorlog in elkaar zat. Een kleine waarschuwing vooraf, als jehooked raakt aan deze serie, zit je er voorlopig nog wel even aan vast. De serie bestaat namelijk uit 6 seizoenen.

2. Anne With An E

Anne With An E is gebaseerd op het boek Anne of Green Gables . In de serie volgen we het weesmeisje Anne die na een vrij traumatisch verleden haar plekje probeert te vinden in de wereld van 1890. Deze historische dramaserie gaat niet net zoals Queen Charlotte over royalty, maar wij weten bijna zeker dat je deze ook écht fantastisch gaat vinden.

3. The Crown

De kans is groot dat je al eerder van deze serie gehoord hebt. The Crown won namelijk al 21 Emmy's en is daarmee officieel een van de beste kostuumdrama's op Netflix. In de serie volgen we koningin Elizabeth II. Ze is net getrouwd en heeft nu de verantwoordelijkheid om 's werelds beroemdste monarchie te leiden. Heb je deze serie nou al gezien? Dan hebben we ook goed nieuws voor je! Seizoen 6 is namelijk binnenkort op Netflix te zien.

4. Bridgerton

Dat deze serie in het lijstje staat, zal niet als een verrassing komen. Bridgerton is het chronologische vervolg op Queen Charlotte en de originele serie waarop de spin-off gebaseerd is. Wij kunnen ons bijna niet voorstellen dat je deze serie nog niet hebt gezien, maar als dat het geval is en je Queen Charlotte helemaal geweldig vond, is Bridgerton absoluut eenmust watch.