romeo

Romeo & Julia: dans, Bollywood en theater komen samen in een gloednieuwe versie

Fun & Living27 jun , 19:00 doorRedactie
Zin in een avondje uit, die net even wat meer impact maakt dan gewoon een drankje doen? Dan hebben wij de perfecte tip voor je! Deze zomer kun je namelijk in Den Haag genieten van een spectaculaire remake van Shakespeares Romeo & Julia. In deze gloednieuwe versie komen dans, Bollywood en theater samen in een meeslepend verhaal over liefde, familie, vriendschap en verraad. In de kapotte stad Verona wordt de mythe van Romeo en Julia tot leven gebracht met een diverse cast van 13 acteurs en dansers.

Een eigentijds Romeo & Julia 

Romeo & Julia, wie kent het verhaal niet? Deze versie van het wereldberoemde verhaal is geïnspireerd op de belangrijkste momenten uit Romeo & Julia, maar speelt zich af in een nieuw, eigentijds universum. Het klassieke verhaal wordt in een modern jasje gestoken met de nieuwe tekst van aanstormend talent Melissa Knollenburg, choreografie van Shailesh Bahoran van IRC en regie van Noël Fischer.

Speciale zomereditie met stadspodium en zomerterras

Speciaal deze zomer dansen elke avond tien Haagse dansers mee in de voorstelling. In totaal werkt een groep van veertig Haagse dansers van alle leeftijden mee. Voorafgaand aan de voorstelling kun je genieten van optredens van verschillende Haagse dansscholen op het stadspodium voor de Koninklijke Schouwburg. Kom langs, drink een drankje op het zomerterras en geniet van dansstad Den Haag om zo heerlijk alvast in de mood te komen.

Hopeloze liefde en onmogelijke keuzes 

Het verhaal begint in de afgebroken stad Verona: de ooit levendige straten, liggen er nu verlaten en verwoest bij. De twee families Capuletti en Montague zijn op zoek naar een nieuwe balans, naar een leven dat past bij hun veranderende omgeving. Maar wat als Julia (Soumaya Ahouaoui), de grote liefde van Romeo (Vanja Rukavina), een pad kiest dat Romeo niet kan volgen? Kunnen ze ontsnappen aan hun noodlot en een eigen leven opbouwen?

Een frisse kijk op een klassiek verhaal

Schrijver Melissa Knollenburg heeft zich afgevraagd wat Romeo & Julia betekent in de wereld van vandaag. Wat als Julia een hoog intelligente vrouw is die haar eigen keuzes wil maken, los van de verwachtingen en sociale druk van haar omgeving? Wat als deze Julia verlangt naar vrijheid en voor zichzelf kiest? Deze vragen worden onderzocht in een versie van Romeo & Julia die vele vormen van liefde bevraagd tegen de achtergrond van een onrustige buitenwereld.
Deze versie van Romeo & Julia is niet alleen een visueel spektakel, maar heeft ook een spirituele laag. Een perfect uitje waar je samen met je lover of vriendenclub van kunt genieten. Na de zomer is de voorstelling ook in heel Nederland te zien, maar het Zomerterras is exclusief in Den Haag. Laat je meeslepen door dans, Bollywood en theater in een gloednieuw, eigentijds universum.
Benieuwd geworden naar meer informatie over de voorstelling? Bekijk dan hier de trailer. Wil je liever al direct een kaartje kopen? Klik dan op deze link om naar de website van Het Nationale Theater te gaan.