shein kleding kopen

Wow: om deze reden moet je niet meer bij SHEIN shoppen

Fun & Living21 mei , 9:20 doorRomy Nouwen
Koop jij ook altijd je kleding bij SHEIN? Dan is het misschien een goed idee om je eens in dit bedrijf te verdiepen. Het is namelijk niet zo slim om hier je kleding te kopen. Wij vertellen je waarom!

Fast fashion

SHEIN is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Even voor de beeldvorming: het bedrijf is meer waard dan de grote ketens H&M en Zara bij elkaar! Het Chinese bedrijf verkoopt fast fashion, snel gemaakte kleding gebaseerd op trends van dit moment. Ze maken deze kleding zo snel en goedkoop mogelijk en spelen zo direct, en sneller dan grote concurrenten, in op de huidige trends. Helaas gaat dit niet op de juiste manier en is het dus beter om te stoppen met shoppen bij SHEIN.

Niet meer bij SHEIN kopen

Hoe verleidelijk het ook is: je kunt dus beter je kleding niet meer bij SHEIN kopen. De webshop levert hun items namelijk voor hele kleine prijsjes en dit is eigenlijk gewoon te mooi om waar te zijn! Misschien heb je al het één en ander voorbij zien komen op platformen als TikTok, maar misschien ook niet. Zowel mensenrechtenorganisaties als milieuorganisaties trekken nu aan de bel. Het kan niet langer op deze manier!

Ontwerpen stelen

SHEIN neemt namelijk steeds vaker kledingitems één op één over van andere bekende merken als Zara of H&M, maar verkoopt deze voor een veel beter prijsje. Dat is uiteraard niet de bedoeling en mag ook zeker niet. Dit is iets wat je dan ook eigenlijk niet zou moeten stimuleren. We willen namelijk niet dat de Zara of H&M uit het straatbeeld verdwijnt.

Milieu

Maar dat is niet het enige. Dankzij deze fast fasion die zo gemakkelijk en goedkoop verkrijgbaar is, kopen mensen steeds vaker nieuwe kleding. Oude kleding doen ze dan weg. Totaal niet duurzaam en dus ook heel slecht voor het milieu. Juist in een tijd waarin we hard bezig zijn om duurzamer te leven.

Slechte werkomstandigheden

Daarnaast zorgt SHEIN niet voor goede werkomstandigheden voor hun medewerkers. Ze zullen uiteraard niet de enige zijn, maar dat is geen reden om dit te blijven stimuleren. Werknemers maken veel te lange werkdagen in de fabrieken, krijgen nauwelijks pauze en verdienen veel te weinig voor het werk. NOS Stories legt het hele verhaal uit in de onderstaande video. Oh en een tipje van ons: scoor je duurzame leuke kleding voortaan bij deze merken.