emma heesters

Dit bizarre bedrag verdient Emma Heesters met optreden van een half uur

Fun & Living09 mrt 2023, 12:27 doorAnne Dijkstra
Emma Heesters kennen we allemaal van nummers als 'Meisje zonder naam' , 'Schat ik ben ok' en 'Pa olividarte' . Met miljoenen streams op haar muziek is Emma niet meer weg te denken uit de muziek wereld. Zo treedt de zangeres ook steeds vaker op en met alleen al een optreden van een half uur verdient ze echt bizarre bedragen.
emma heesters
Bron: @emmaheesters

Covers op YouTube

Voor haar doorbraak als artiest heeft Emma zich al wel altijd met muziek bezig gehouden. Ze begon een YouTube-kanaal waar ze covers maakte op bekende nummers. Dit ging dan om nummers die ze coverden van artiesten als Meghan Trainor, Adele en Ariana Grande. Deze video's pakte miljoenen views waardoor haar bereik steeds groter werd op social media. Op dit moment heeft de zangeres bijna 6 miljoen abonnees op YouTube.

Eigen muziek

In 2019 kwam pas echt haar doorbraak. Emma haar eerste hit ‘Pa olividarte’ samen met Rolf Sanchez ging zo hard dat ze in de top drie van de Top 100 kwam te staan. Vanaf dat moment is ze alleen nog maar populairder geworden en duurde het niet meer lang voordat heel Nederland wist wie Emma Heesters is.
Het nummer ‘Loop niet weg’ was haar volgende hit en ze kwam daarmee weer in de top 3 van de top 100 te staan. En ook in 2021 kwam ze weer samen met Ronnie Flex en Kris Kross Amsterdam met het nummer ‘Alles wat ik mis’ in de Top 100. En deze keer zelfs op nummer 1. Emma weet dus inmiddels als geen ander hoe het is om hits te scoren.

Zoveel verdient Emma Heesters

Als je Emma zelf wil boeken voor een evenement kan dat via Artist Bookings. Je betaalt dan per half uur en dat is alleen voor haar optreden. Dingen als geluid en licht moet je zelf nog extra voor betalen. Wel heb je als je Emma op het podium wil krijgen twee opties, of haar alleen of samen met de band SESSION. Nu wil je natuurlijk weten hoeveel dat dan kost. Emma Heesters verdient voor een half uurtje optreden €10.500. Echt bizar veel geld! En dat is zelfs nog het minimum bedrag, er komt ook nog 7% BTW op voor muziekrechten.