fiets gestolen ventiel femfem

Zo verminder jij de kans dat je fiets wordt gestolen

Fun & Living29 dec 2017, 15:03 doorRedactie
Er zijn weinig dingen meer hinderlijk dan dat je 's morgens op je fiets wil stappen en dat dan blijkt dat deze er opeens niet meer staat. Vooral in grote steden leven mensen op hun fiets. Het eerste half jaar dat ik in Amsterdam woonde heb ik maarliefst 3(!!) fietsen verloren. Pijnlijk. Totdat iemand me wees op een truc waardoor ik nu alweer enige tijd met hetzelfde fijne fietsje door het leven ga. En wij zouden FEM FEM niet zijn als we deze truc niet met jullie zouden willen delen. Lees en leer.

Koop niet het eerste het beste slot

Ondanks dat geld uitgeven aan een fietsslot niet aantrekkelijk klinkt, is het een investering die de moeite waard is. De medewerkers bij een fietsenwinkel kunnen je de verschillen tussen bepaalde sloten goed uitleggen. Ga voor een stevig ringslot. Een geharde, stalen, ketting of een U-beugel zijn vaak goed. Sluit de ketting zowel om je fiets als om je achterband en zet hem dan altijd ergens aan vast.
fiets gestolen ventiel femfem

Zet het ventiel bij je slot

Draai je wiel zo dat het ventiel van je wiel dichtbij je slot staat. Dat is misschien even wennen maar wanneer je er een gewoonte van maakt kost het je weinig tijd en levert het je heel veel op. De dieven kunnen je fiets dan namelijk moeilijk stelen zonder dat het ventiel kapot gaat. Wanneer dit gebeurt gaat je band lek en niemand steelt of verkoopt graag een fiets met een lekke band. Vaak wordt bij het stelen je fietsstandaard afgebroken en wordt deze tussen je wiel en het slot gezet om zo het slot te breken. Dit wordt echter een stuk minder aantrekkelijk wanneer de kans bestaat dat je ventiel kapot gaat.
Happy biking :)!