kraan geld waterschapsbelasting 1200x673

Wat betekenen de nieuwe belastingregels voor jouw portemonnee?

Fun & Living01 jul , 15:00 doorRedactie
Vanaf vandaag gaan er nieuwe belastingregels is. En laten we eerlijk zijn, meestal betekent dit niet veel goeds. Wij zetten de belangrijkste wijzigingen voor je op een rijtje, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Verhoging prijzen sociale huurwoningen

Dit is even een domper, want de huurprijzen van sociale huurwoningen gaan - ja, alweer - omhoog. De prijzen mogen maximaal met 5,8% verhogen bij een huur van €300 of meer. Als je minder betaalt, mag de prijs maar omhoog met €25.

Internetprijzen

Ook het internet en de energieprijzen gaan omhoog. Hoeveel de internet en tv-abonnementen nu gaan kosten verschilt per aanbieder. Zo betaal je bij KPN vanaf vandaag 3,8% meer en gaat er bij Ziggo maandelijks €1,50 bovenop. Belangrijk dus dat je even goed kijkt wat er bij jouw provider verandert.

Wijzigingen in minimumloon

Daarnaast zijn er positieve aanpassingen in het minimumuurloon. Deze gaat namelijk omhoog met 3,1%. Dat betekent dat je niet meer €13,27 gaat verdienen, maar €13,68. Een fijne bijkomstigheid is dat hierdoor de AOW en bijstand ook automatisch verhoogd worden. Dat is een meevaller voor veel Nederlanders.

Aanpassing voor elektrische auto's

Heb jij een elektrische auto van de zaak? En weegt-ie meer dan 3500 kilo - nee, we snappen dat je dit niet uit je hoofd weet dus opzoeken mag. Dan moet je rekening houden met wat extra kosten en tijd. Het is namelijk de bedoeling dat je een vrachtwagenrijbewijs haalt als je in je auto wil blijven rijden. En dat mag nogal wat kosten, zo'n €2600. 

Ook een kaartje sturen wordt duurder

Ook de postzegels worden duurder. Vanaf vandaag 1 juli betaal je €1,14 voor een postzegel in plaats van €1,09. Dus, als je binnenkort een kaartje moet versturen, moet je niet schrikken van de postzegel prijzen.
Lees alle veranderingen nog eens goed door en voorkom dat je per ongeluk vast blijft hangen in de oude regels en onverwachte kosten maakt. Dat is namelijk nooit leuk.