screenshot 2021 05 05 143556

Fraai optrekje! Dit is het prachtige huis van actrice Carice van Houten

Fun & Living05 mei 2021, 14:51 doorLois Kievietsbosch
Carice van Houten is Nederlands trots. In 2002 brak van Carice door met haar rol Minoes in de gelijknamige film, hiervoor kreeg ze ook een gouden kalf. Op dat moment stond haar salaris nog in de startblokken, maar nu mag ze absoluut niet klagen. Val al die vele nullen heeft ze dan ook een prachtige woning gekocht samen met haar man Guy Pearce, in het rustige Amstelveen. Let's see!

Flink cashen

In Nederland ligt het salaris van acteurs en actrices aanzienlijk lager dan in Hollywood. Maar sinds Carice onwijs succesvol is geworden in de States (Game of Thrones, Valkyrie) weet de Nederlandse aardig wat nullen binnen te harken. Zo verdiende ze, volgens insiders, 200.000 dollar per aflevering in Game of Thrones. Even voor de duidelijkheid: ze heeft in maar liefst 28 afleveringen gespeeld, dus reken maar uit. Well done Carice!

Amstelveen

Carice heeft vorig jaar samen haar liefje Guy Pearce een heerlijk optrekje gekocht in Amstelveen. De twee telde ze zo'n 2.237.500 euro neer voor de woning, maar daar krijgen ze dan ook wel wat voor terug natuurlijk. De riante villa heeft een woonoppervlakte van 272 vierkante meter en bestaat uit 8 kamers, waaronder 5 slaapkamers en 3 badkamers. De woning is gelegen aan de bosrand en langs het water. Is dat even onwijs genieten! Ook heeft het optrekje een flinke tuin en de gelegenheid om behoorlijk wat auto's kwijt te kunnen.

Happy family

Carice en Guy leerden elkaar kennen op de set van de film Brimstone (2016). De vonk sloeg al gauw over en in het najaar van 2016 verwelkomde het koppel hun eerste kind, zoontje Monte (3). Hij zou één van de hoofdredenen kunnen van het verruilen van de Nederlandse hoofdstad voor het rustigere Amstelveen.
Foto's van BekendeBuren
Meer zien van Carice haar prachtige huis? De beelden kun je hier vinden!