film 1

Zin in een tranentrekker? Film 'Four Good Days' krijgt niets dan lovende kritieken

Fun & Living27 jun , 11:00 doorRedactie
We hebben weer een Netflix parel gevonden. Als je nog op zoek bent naar een nieuwe film om te streamen, dan is 'Four Good Days' een absolute aanrader. Hij staat inmiddels ook in de Netflix top 10, en dat is helemaal terecht. Deze emotionele film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maakt het toch altijd nog even extra beladen.

'Four Good Days'

De film 'Four Good Days' neemt je mee in het leven van Molly, die wordt gespeeld door Mila Kunis. Al een tijdje worstelt ze met een heroïneverslaving. Na talloze mislukte pogingen om af te kicken, zoekt ze opnieuw hulp bij haar moeder Deb, die wordt vertolkt door Glenn Close.

Complexe moeder-dochter relatie

De film laat de complexe relatie zien tussen Molly en Deb. Molly heeft nog vier dagen nuchterheid nodig - vandaar de naam van de film - om in aanmerking te komen voor een medicatieprogramma dat haar zou kunnen helpen bij haar herstel. Deze vier dagen zijn cruciaal en enorm intens, vol met emotionele confrontaties en hoopvolle momenten. Deb, verscheurd tussen wanhoop en liefde, probeert haar dochter te steunen terwijl ze haar eigen angsten en frustraties onder ogen ziet.

De cast

Mila Kunis en Glenn Close leveren indrukwekkende acteerprestaties die je vanaf de eerste minuut grijpen waardoor je direct in de film zit. Kunis brengt de pijn en worsteling van Molly realistisch in beeld, terwijl Close de onvoorwaardelijke liefde en wanhoop van een moeder die haar kind probeert te redden, perfect vertolkt. Hun chemie op het scherm maakt de film des te meeslepender.

Meer dan alleen een film over verslaving

'Four Good Days' is meer dan alleen een film over verslaving. Het is een krachtig verhaal over liefde, hoop en doorzettingsvermogen. Het is een ontzettend ontroerend verhaal, waardoor je ook weer even gaat nadenken over je eigen gezondheid en familiebanden. Benieuwd? Kijk dan hieronder de trailer.