fem fem nieuw 29

Zo ben je op een eerste date volgens je sterrenbeeld

Fun & Living08 jul , 10:00 doorAurora Ferrari
Een eerste date: het is altijd spannend, raar, eng en nog zoveel meer. Maar voor iedereen geldt dat eigenlijk anders, terwijl de ander er intens van kan genieten, staat de ander net niet op het punt om weg te rennen. Maar waar ligt dat nu precies aan? Karaktereigenschappen? Omgeving? Zoals je weet houdt FEM FEM ervan om alles te linken met sterrenbeelden. En ja hoor, ook hoe we zijn op een eerste date. Benieuwd of jij jezelf kan herkennen in je sterrenbeeld? Lees dan vooral verder.

Ram

Ben je een Ram, dan kun jij jezelf hierin vast herkennen: de plannen kunnen door jou altijd last minute veranderen. Daar is dan geen specifieke reden voor, maar je zorgt er toch altijd voor dat dit gebeurt. Leuk, want op deze manier weet je date meteen hoe je bent: spontaan en avontuurlijk. Maar de ander vindt dat niet heel chill. Er zijn genoeg mensen die namelijk willen weten waar ze aan toe zijn. Dus: pas er mee op.

Stier

Ach, Stier... niet alleen je naam is een stier. Ook op een eerste date ben je dat wel. Je houdt van fysiek contact en dat merkt een eerste date vaak terug. En begrijp ons niet verkeerd: niet op een perverse manier. Je wil eerder kijken wie er zou winnen met armpje drukken of duim worstelen. En spelen met de vingers van je eerste date, behoort ook zeker tot de mogelijkheden van aanraking.

Tweeling 

Wat kijk je toch uit naar een date, en dan helemaal naar een eerste date. Het is spannend en leuk en je zit nog net niet af te tellen tot de dag er is. Maar je zou geen Tweeling zijn als je geen dubbele agenda hebt. De kans dat jij je eerste date meeneemt naar die bar waar jij je ex tegenkomt, is namelijk groot. Pas daar mee op, niet heel chill voor jou, maar al helemaal niet voor je date. Geen goede eerste indruk zeg maar.

Kreeft 

Kreeft, je bent een immens geïntegreerd dier. Ga je op een eerste date dan ga je geen diepgaand gesprek uit de weg. Je wil alles weten over je date: zijn of haar familie, vrienden enzovoort. En waar heeft je date allemaal gewoond? Super leuk, maar het kan ook een beetje angstaanjagend overkomen. Probeer het niet als een interview te laten lijken en probeer je date echt op zijn of haar gemak te laten voelen. Vraag je over je dates woonplaats, laat het dan niet lijken alsof je van plan bent om de volgende dag op de stoep te staan. Iets te freaky.

Leeuw 

Leeuw, wat ben jij toch een ongelofelijke zeikerd. Op een eerste date hoort het niet om over die vervelende collega's te praten. En wat dacht je ervan? Een beetje jammeren over wat je nog allemaal moet doen? Dat komt nu niet helemaal lekker over naar je date over. En al helemaal niet naar je eerste date. Maar helaas ben je zo wel, al zal je dat niet heel snel toegeven. Pas je hierbij aan. Niemand vindt het leuk om zo'n negatieve energie om zich heen te hebben. En al helemaal niet op een eerste date.

Maagd 

Wat kan jij streng zijn, zeg. Is je date één minuut te laat dan zijn alle poppen al aan het dansen. En begrijp ons niet verkeerd: je hebt niet alle tijd van de wereld en je wil zien dat je date waarde hecht aan jullie afspraak, maar begrijp ook dat de ander ook tijd voor jou heeft gemaakt. Is je date iets te laat? Jammer, maar probeer hier geen scene van te maken. Helemaal nergens voor nodig en wie weet is je date zo leuk, dat je dat binnen een mum van tijd alweer vergeet.

Weegschaal 

Het is niet dat je geen keuzes kan maken Weegschaal, je denkt gewoon lekker makkelijk. En al helemaal op een eerste date. Wat je date bestelt, bestel jij ook gewoon. Prima. Lekker makkelijk. Maar er zijn wel wat mensen die dat onaantrekkelijk vinden. Het geeft namelijk het idee alsof je geen keuzes kunt maken, waardoor je misschien niet voor je eigen hachje kunt opkomen.

Schorpioen 

Schorpioen, wat vind jij het toch heerlijk om je eerste date te testen. Want ja: eens even kijken hoe graag deze persoon daadwerkelijk met jou wil daten, toch? Woont je date in bovenin en jij onderin? Jij bent geen persoon die een middenweg gaat vinden, maar juist je date laat werken om naar je toe te komen. Lekker in Maastricht een date inplannen dus. Ha!

Boogschutter 

Hoe kan dat elke keer? Daten is helemaal niks voor jou, Boogschutter. Maar toch weet je op de een of de andere manier altijd in een relatie te belanden. Komt dat door jouw charmes? Of ben je gewoon goed in mensen overtuigen? In ieder geval: wie met jou op date gaat, mag zich goed voorbereiden. Een eerste date met jou betekent namelijk meteen dat ze in een relatie met je stappen.

Steenbok 

Steenbok, je bent zo kil en afstandelijk op een eerste date. Waarom is dat? Komt dat door alle keren dat je hartje is gebroken? En is dat daardoor een zelfbeschermingsmechanisme? Of ben je gewoon zo geaard en moet je eerst even aftasten? Want gek genoeg ben je achteraf dan wel heel erg duidelijk. Vond je het leuk, dan ben je ineens enthousiast en wil je die tweede date zo snel mogelijk inplannen. 

Waterman 

Jij bent goed voorbereid, Waterman. Of gewoon stom. Een échte eerste date zal er bij jou nooit zijn. Vind je er niks aan, dan wil je namelijk de kans krijgen om zo snel mogelijk weg te kunnen glippen. De jas blijft aan, er is geen echt diner (maar gewoon wat hapjes) en de mogelijkheid om weg te rennen, is er altijd. Laat het alleen niet té erg lijken – ook niet zo aardig tegenover je date namelijk.

Vissen 

Tot slot ben jij aan de beurt, Vissen. De vragen die jij je eerste date stelt, die heeft je date zelf zichzelf nog niet eens gesteld. Ook jij, zoals Kreeft, gaat geen diepgaand gesprek uit de weg. Maar hetzelfde geldt voor jou: pas er mee op. Het kan heel confronterend overkomen en kan je date afschrikken.