Een weekendfestival of een party vakantie met je besties achter de rug? Dan is de kans groot dat je je behoorlijk futloos voelt. Natuurlijk helpt een goede nacht slapen om meer energie te krijgen, maar het kan zijn dat dit niet voldoende is. Er zijn nog een hoop andere manieren om meer energie te krijgen en wij zetten ze voor je op een rij.

Futloos gevoel

Een futloos gevoel is vaak het gevolg van een drukke periode. Ervaar je bijvoorbeeld veel stress of heb je de laatste tijd een overvolle agenda? Dan heb je waarschijnlijk weinig energie. Je kunt je hierdoor minder goed focussen op je werk en zit misschien wat minder lekker in je vel. Wil je je weer goed voelen? We got you covered, want deze vijf tips helpen om meer energie te krijgen.

1. Een steady ritme

We know, dit klinkt heel saai (en je weet het waarschijnlijk ook al wel), maar een goed ritme is enorm belangrijk. Door iedere avond rond hetzelfde tijdstip te gaan slapen en ook rond dezelfde tijd opstaat, creëer je een ritme. Pak je iedere avond gemiddeld zeven à acht uur slaap, dan zal je vanzelf meer energie krijgen.

2. Ga naar buiten

De buitenlucht doet wonderen voor je energielevel. De wind door je haren en het zonlicht op je gezicht: het doet meer dan je denkt. Niet alleen is het goed om wat extra vitamine D op te vangen, ook ben je in de buitenlucht in beweging. Loop een ommetje, ga een stukje fietsen of ren door het park. Je verlaagt door deze activiteiten je stresslevel en dit zorgt uiteindelijk ook weer voor meer energie.

3. Voldoende eten

Eigenlijk heel logisch, want van voeding krijg je energie. Het futloze gevoel is eigenlijk een signaal van je lichaam, dat je ergens een tekort aan hebt. Voeding kan hierin een grote rol spelen, dus probeer genoeg te eten en sla geen maaltijden over. Juist wanneer je je futloos voelt is het makkelijker om naar een ongezonde snack te grijpen, maar doe dit vooral niet. Eet voldoende groente, fruit, koolhydraten, eiwitten en vetten. Je lichaam heeft het blijkbaar nodig.

4. Groene topper

Op TikTok en Pinterest vliegen de green juices ons om de oren – en dat is niet zonder reden. Een gezond sapje in de ochtend brengt namelijk veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Een green juice maak je gemakkelijk door een maatschepje poeder aan een glas water toe te voegen en goed te roeren. Binnen 30 seconden heb je zo een smakelijk drankje dat alle vezels, vitamines en mineralen uit groenten en fruit bevat. Ook lekker: je kunt het green juice poeder toevoegen aan je smoothie. Daarmee maak je dit drankje extra gezond, want je verrijkt het op deze manier met vezels, probiotica en enzymen.

Wil je dat de andere ingrediënten in je smoothie ook optimaal bijdragen aan je gezondheid? Lees dan in dit artikel hoe je een gezonde smoothie maakt, hier staan maar liefst 18 recepten voor smoothies die je volop voedingsstoffen en energie geven. We know, de groene kleur van een smoothie of juice kan veel mensen al gauw afschrikken, maar dat is absoluut niet nodig. Door de toevoeging van andere ingrediënten is het juist een enorm lekkere treat waar je vanaf het moment dat je wakker wordt al naar uitkijkt.

5. Skip koffie en alcohol

Een kopje koffie of dubbele espresso kan misschien aanvoelen als hulpmiddel om meer energie te krijgen, maar geloof ons: dit werkt niet. Skip die coffee to go en kies juist eens voor een extra glas water. Ook sigaretten en alcohol doen je lijf meer kwaad dan goed. Deze middelen zullen je alleen nog maar meer uitputten, omdat je lichaam dit allemaal moet verwerken.

Kortom: er zijn genoeg manieren om je lichaam een energieboost te geven!