Liefde is natuurlijk iets super moois, maar hoe zorg je nou voor iets romantisch zonder het meteen zo cringy te maken. Hier zijn verschillende manieren voor, en wij hebben er 10 voor jou op een rijtje gezet.

relatie romantiek liefde partner lover tips grease
Bron: Netflix

1. Praat over je gevoelens

Dit klinkt super vanzelfsprekend, maar is toch moeilijker dan je denkt. Hoe vaak kom je thuis na een lange dag, plof je op de bank neer en vraag je aan partner hoe zijn/haar dag was? Niet zo vaak hé. Breng ook eens een zondagmiddag lekker met zijn tweeën thuis door en praat over de tijd toen jullie elkaar leerden kennen, over elkaars voorkeuren en over hoe speciaal jullie voor elkaar zijn.

Communicatie = key, als je niet goed communiceert over wat jij voelt dan kan de ander je ook niet begrijpen. Het zit hem in de kleine dingen.

2. Maak herinneringen

Herinneringen gaan je hele leven lang mee, en hoe leuk is het om daar later samen op terug te kunnen kijken? Hoe langer je bij elkaar bent hoe ‘gewoner’ de relatie wordt, maar op deze manier vergeet je juist de speciale momenten die vol liefde zitten.

Leg die herinneringen en dierbare momenten vast zodat je ze samen met je lover altijd kan koesteren.

3. Maak grapjes onderling

Humor is super belangrijk in een gezonde relatie. Het is niet erg om de ander af en toe te plagen, dat kan juist alleen maar gezellig zijn. Hoe meer je met elkaar lacht, hoe meer liefde en romantiek je in de relatie brengt.

Hoe leuk is het als je samen inside jokes hebt?

4. Kom de behoeften van je partner tegemoet

Houd rekening met je partner, je wilt toch ook dat ze dat bij jou doen? Help elkaar waar dat nodig is en verzorg je lover eens een keer. Als je partner een zware dag heeft gehad maak dan een keer een lekkere maaltijd voor degene klaar of haal hem/haar op van werk. En als je partner gestresst is, trakteer degene dan eens een keer op een massage.

5. Luister naar elkaar

Dit klinkt heel makkelijk, maar juist het luisteren naar elkaar wordt enorm onderschat. Veel mensen weten niet hoe ze goed moeten luisteren waardoor ze de informatie niet opnemen. Luister eens een keer echt naar wat je partner vertelt en sla het ook op. Als je partner bijvoorbeeld vertelt dat er volgende week donderdag een belangrijke presentatie op de planning staat, onthoud dit detail dan en stuur die ochtend een berichtje om je lover veel succes te wensen.

Het feit dat je dingen heb opgemerkt, dat je luistert en het onthoudt, is super romantisch en dat zal je partner zeker waarderen.

6. Plan date nights

Als je lang bij elkaar bent dan zie je elkaar vaak en dat wordt normaal. Dat is heel logisch, maar je moet de relatie wel spannend weten te houden, het is namelijk niet de bedoeling dat de romantiek verdwijnt. Plan dus regelmatig date nights. Maak je helemaal mooi op en trek een fancy outfit aan, zoals je dat ook deed toen jullie elkaar net kende. Zet deze middagen of avonden in je agenda zodat het nummer één prioriteit heeft.

De date nights hoeven echt niet elke keer even speciaal te zijn. Het kan ook iets kleins zijn door bijvoorbeeld een avondje naar de bios te gaan in plaats van thuis op de bank te gaan liggen.

7. Stuur wat lieve berichtjes

Als jullie eenmaal wat langer samen zijn dan worden de berichtjes die je van elkaar ontvangt niet meer zo spectaculair. Het gaat nu vast meer over het avondeten dan hoeveel je van elkaar houdt.

Stuur eens een keer midden op de dag een lief berichtje, bijvoorbeeld dat je van degene houdt of zin hebt om elkaar weer te zien. En nee dat is niet cringy, maar juist heel schattig. Wedden dat het een glimlach tovert op het gezicht van je partner. Let alleen wel op dat je dit niet te vaak gaat doen, dan is het niet meer speciaal en ziet de ander het al aankomen.

8. Verras je partner

Wie houdt er nou niet van verrassingen? Neem je lover eens een keer onverwachts mee uit eten of je kan degene een dagje mee nemen naar een andere stad, of bijvoorbeeld een pretpark. Dit zijn natuurlijk voorbeelden, maar er is vast iets waar jouw partner mee verrast wil worden, al is het maar iets kleins.

Op deze manier laat je namelijk wel zien dat je aan de ander hebt gedacht.

9. Wees beschermend

Er is niets aantrekkelijker dan dat iemand bezorgd over je is. Dit laat zien dat je belangrijk voor iemand bent en dat de ander om je geeft. Wees lekker zorgzaam en zorg ervoor dat je partner zich veilig voelt in de buurt van jou. Geef je lover een warm gevoel, op deze manier durven ze 100% zichzelf te zijn, en dat is megabelangrijk.

10. Begin samen met een nieuwe hobby

Neem het initiatief om samen nieuwe activiteiten te starten en dit kan echt van alles zijn: koekjes bakken, danslessen of ga samen een nieuwe sport beoefenen. Als jullie samen aan een nieuwe activiteit beginnen dan zorgt dit ervoor dat jullie hechter worden.

Je partner zal het waarderen dat je dit initiatief toont.

Lees ook: Geen gespreksonderwerp? Stel deze 10 grappige vragen aan je lover