Je hebt het je vast wel eens afgevraagd: ben ik geblokkeerd door een persoon of niet? Dat lijkt lastig te achterhalen, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Wij zetten de manieren om deze informatie te achterhalen per medium voor je op een rijtje. Zo weet jij welke stappen je moet volgen om de waarheid boven tafel te krijgen.

geblokkeerd
Bron: Emily in Paris

Geblokkeerd op sociale mediakanalen

Per sociaal mediumkanaal werkt het weer net effe anders als je dit soort dingen wil achterhalen. Toch zijn er gelukkig overal trucjes voor. Wij gingen op onderzoek uit en kunnen je nu vertellen hoe je dit moet aanpakken als je zo je twijfels hebt bij een bepaald persoon.

TikTok

Als iemand je op TikTok geblokkeerd heeft, kun je dat heel gemakkelijk zelf opzoeken. Vaak is een blokkade het gevolg van een botsing in recente reacties of gewoon simpelweg omdat iemand jouw content niet meer wil zien. Wil je het zeker weten? Dan open je de app, zoek je via de ontdekpagina naar iemand door de exacte gebruikersnaam in te typen, switch je naar het tabblad ‘Gebruikers’ en bekijk je of de persoon in kwestie naar boven komt. Zo niet? Dan ben je helaas op de zwarte lijst belandt óf is het account helemaal van TikTok af.

LinkedIn

Als je twijfelt over een blokkade op LinkedIn, kun je jezelf drie vragen stellen. Kun je het profiel van de persoon in kwestie vinden? Zo nee, dan ben je waarschijnlijk geblokkeerd. Kun je de persoon in kwestie een bericht sturen? Zo nee, dan ben je waarschijnlijk geblokkeerd. Is de gedeelte inhoud van het profiel zichtbaar voor jou? Zo nee, dan ben je waarschijnlijk geblokkeerd!

X – voorheen Twitter

Op X, voorheen Twitter, zie je zo nu en dan het volgende staan: ‘Het aantal mensen dat de berichten kan zien is beperkt’ Dit betekent eigenlijk dat je geen toestemming hebt om het bericht te zien en dat je dus bent geblokkeerd. Toch kun je het op X ook een beetje omzeilen. Als je het webadres kopieert en plakt in een browser waarin je niet bent ingelogd, kun je het bericht alsnog lezen.

Instagram

Op Instagram kun je op verschillende manieren uitvinden of iemand je heeft geblokkeerd. Sowieso kun je ook hier weer de zoekfunctie gebruiken. Als de persoon in kwestie niet naar boven komt in de zoekresultaten, heeft deze persoon je geblokkeerd of zijn account verwijderd. Als je de persoon in kwestie via andere Instagrampagina’s nog wel kunt vinden, weet je zeker dat je geblokkeerd bent. In dat geval kun je het profiel nog wel bekijken, maar zie je geen berichten meer. Klik je dan opnieuw op ‘Volgen’? Dan zal Instagram je vertellen dat je geblokkeerd bent. Tot slot krijg je ook een foutmelding wanneer je een bericht naar deze persoon wil sturen.

Facebook

Als je er op Facebook achter wil komen of je geblokkeerd bent, gebruik je ook de zoekfunctie. Je zoekt via daar namelijk de persoon op. Als je dan de melding ‘pagina bestaat niet’ naar boven ziet komen, weet je genoeg! Dat betekent een blokkade. Toch kun je ook half geblokkeerd worden. Je mag dan nog wel alles inzien, maar alleen geen berichten via Messenger meer doorsturen. Jouw berichten komen in dat geval niet aan bij de persoon, waardoor je dus geen antwoord zal krijgen.