Grote kans dat je wel een aantal mensen kent die nooit emoji’s gebruiken. Sommige mensen doen er gewoon niet aan. Behalve het kerstboompje of een paasei – en dat dan een keer per jaar. Maar weet je wat uit onderzoek blijkt? De mensen die nooit emoji’s gebruiken zouden vaker succesvol zijn in het leven. Hoezo? Wij vertellen het.

bron: Pinterest

Emoji’s

We hebben natuurlijk ook de mensen die in emoji’s praten. Lunchen? Een emoji van een bord eten, een vraagteken erachter en klaar. Mensen die juist helemaal geen emoji’s gebruiken komen altijd wat serieuzer en saaier over via WhatsApp. Toch is het opvallend dat mensen die weinig tot helemaal geen emoji’s gebruiken, succesvoller zouden worden dan mensen die wel veel emoji’s gebruiken.

Succesvoller?

Volgens verschillende psychologen zit het namelijk zo: mensen die geen emoji’s gebruiken zijn vaak een stuk zakelijker dan mensen die ze wel veel gebruiken. De mensen die geen emoji’s gebruiken zijn meestal de leiders van de groep. Ze zijn niet emotioneel, maar juist heel rationeel. Of ze het storend vinden als andere mensen wel emoji’s gebruiken? Nee hoor! Daar storen ze zich helemaal niet aan. Ze doen het zelf gewoon niet, omdat ze het niet nodig vinden. In woorden vinden ze het fijner en zakelijker om hun punt te maken. Ook gebruiken ze vaak veel interpuncties. Punten en komma’s kunnen dus zeker niet missen. Je kan hier dus wel uithalen dat dit soort mensen erg business minded zijn. Waardoor ze – jawel – vaker erg rijk zijn (of worden).

Dus voordat je weer een appje stuurt naar iemand vol met hysterische emoji’s, denk eerst even na ;). Stuur je nooit meer emoji’s? Wie weet word je wel ontzettend succesvol en kom je veel zakelijker over!

Lees ook: Apple komt met 37 nieuwe emoji’s en dit zijn ze