Wij zijn dol op gedichtjes en volgen dan ook vele Instagram accounts die van woorden een kunstwerkje kunnen maken. Wakker worden en naar bed gaan met deze fijne gedichtjes maakt elke dag dan ook een feest. Daarom vonden wij het tijd worden om onze favoriete accounts hiervoor met jullie te delen. Op naar een vrolijke timeline.

1. Gewoon JIP.

Voor de echte FEM FEM fans is Gewoon JIP. waarschijnlijk niet meer nieuw: we deelden vaker haar vrolijke gedichtjes in een FEM FEM jasje op onze Facebook. JIP. houdt zich bezig met wat ie het allerleukst vindt en dat zien we terug in de gedichtjes met een korte boodschap. JIP. heeft ook een toffe webshop waar jij naast gedichtjes op kaartjes onder andere ook leuke telefoonhoesjes, ontbijtplankjes en stationary must-haves kan kopen.

Ik hoef niet lang te zoeken X JIP.

Een bericht gedeeld door Gewoon JIP. – Korte Gedichten (@jip_gewoon) op

2. Versjes van Lars

Versjes van Lars. Als Lars zelf gekopieerd kon worden zou de man waarschijnlijk net zo hard verkocht worden als zijn gedichtenbundels. Althans, een man die zoveel mooie woorden weet te vangen is waarschijnlijk zelf ook een behoorlijke catch. Anyway: de gedichtjes van Lars zijn altijd kort maar met een positieve of liefdevolle boodschap en onlangs is zijn tweede gedichtenbundel uitgekomen: ‘Elke dag een zoen’. Die bestel je hier. 

3. CMR Rijmpjes

Charlotte Marie-Louise René is een stille aanbidster van de Nederlandse taal en maakt knutselwerkjes van gevonden woorden. Elk rijmpje begint met een gevonden woord welke je herkent aan de klinker met een streepje. De rijmpjes van CMR zijn kort en vrolijk en wij kunnen er niet genoeg van krijgen. Check haar webshop hier.