Hoe verliefd je wel niet bent op je woning, soms ben je toe aan wat verandering. Verandering, op kleine aanpassingen, zorgen er namelijk voor dat je huis weer als nieuw voelt. Denk hierbij aan nieuwe kleuren, vormen of ontwerpen – van strakke meubels tot opvallende accenten, KARWEI heeft weer eindeloos veel inspiratie om je woning een upgrade te geven.

De perfecte kleurbalans

Door het gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen zorg je ervoor dat jouw woning een oase van rust wordt. Bang dat lichte kleuren ervoor zorgen dat het er saai uitziet? Juist niet. Speel met verschillende combinaties kleur en materialen om het speels te maken – en alles behalve saai. Wat dacht je van een touch of pink met lichtgrijze tinten of juist geel en printjes in een verder vrije wit ingerichte woning?

KARWEI FEM FEM
KARWEI 2 FEM FEM

Wil je meer warmte in je huis creëeren? Durf dan te werken met donkere tinten. Donkere tinten zorgen namelijk voor warmte, intimiteit en ook een prachtige lichtinval in je woning. Wat wel belangrijk is is hoe je te werk gaat met die donkere tinten om ervoor te zorgen dat je woning niet kleiner oogt. Ga dus aan de slag met luchtige meubels en strakke ontwerpen.

KARWEI 3 FEM FEM
KARWEI 4 FEM FEM

Werk met ronde vormen

Een woontrend wat we momenteel veel voorbij zien komen is het gebruik van ronde vormen in huis. Het je een woning met veel strakke lijnen en grote meubels dan is dit een speelse manier om rust en evenwicht toe te voegen. Dit kan door middel van een ronde meubel of juist een ronde accessoire.

KARWEI 5 FEM FEM
KARWEI 7 FEM FEM
KARWEI 6 FEM FEM

Speel met structuur

Durf ook te spelen met structuur in je huis. Werk met pronkstukken zoals bijvoorbeeld een fluweel vintage bankje of voor wie echt lef heeft, textielbehang. Heb je een kamer met donkere kleuren? Dan zorgt textielbehang voor rust en evenwicht en voor die ene lichte kamer zijn het de pronkstukken die net voor die touch of warmth zorgen.

KARWEI 8 FEM FEM
KARWEI 9 FEM FEM

Style Statements in je woning

Voor het nieuwe seizoen heeft KARWEI 8 Style Statements geselecteerd om je te helpen om de nieuwste woontrends in huis te halen.

  1. Messing is het nieuwe goud: Dit kun je overal in je huis laten terug komen. Of het nou via een grafisch patroon in je behang is of een opvallende designlamp in je huis – messing is hot.
  2. #pleasetouch: Fluweel is zacht en aaibaar en zorgt voor een rijke uitstraling en warme sfeer in huis.
  3. It starts with pink: Bij KARWEI noemen ze het ‘grownup pink.’ Roze wat net iets donkerder is qua kleur en toch zorgt voor een zachte sfeer in huis wat verrassend goed gecombineerd kan worden met andere tinten.
  4. Natural beauty: Hiermee kan je vele kanten op. Natural beauty draait namelijk om natuurlijke tinten in je woning van glad afgewerkt hout met nudes tot verschillende beigetinten.
  5. Kijken met je handen: Van wolle breisels tot gladde stoffen, onbewerkt hout en linnen – een basis van rust door te het gebruik van verschillende materialen.
  6. Recht op rond: Wat we eerder al aangaven: ronde meubels maken een ruimte zachter. Doe dit door te werken met bijvoorbeeld ronde bollampen, bijzettafels of poefjes in je woning.
  7. De toekomst is helder: Ook het gebruik van glas is dit najaar weer hot. Glas verwerkt in je meubels, als accessoires – van helder tot transparant. Dit wil je.
  8. Line-up!: Tot slot is het momenteel een trend om te werken met draadstaal. Of het nou voor een lamp is gebruikt of voor een fauteil, deze accessoires zorgen voor een upgrade in je woning.

Lees ook meer over hoe je je huis binnen no time van gewoontjes naar inspirerend omtovert.