De juiste vinden is niet altijd gemakkelijk. Soms is er direct een klik en soms ook niet. Vooral wanneer je in een relatie zit, kan het soms moeilijk te peilen zijn of je jullie meant to be zijn. Bij twijfel kun je kijken of je deze tekenen herkent. Zo weet je dat hij sowieso geen relatiemateriaal is.

Tekenen dat hij geen relatiemateriaal is

Wij vrouwen weten – in de meeste gevallen – al van jongs af aan wat we willen. Niet gek, want de Disneyprinsessen waren natuurlijk ons voorbeeld. Dat sprookjesachtige gevoel willen we allemaal wel ervaren. Die lieve jongen die jou op handen draagt, mega romantisch is én jou echt laat voelen wat een prinses voelt. Kortom: onze eigen prins op het witte paard. Dan zullen we maar met de deur in huis vallen. Zo gemakkelijk als Sneeuwwitje en Doornroosje vroeger hun prins tegenkwamen, gaat het niet worden. Sorry! Soms vind je er een die gewoon niet eens in de buurt komt en moet je concluderen dat het geen relatiemateriaal is. De volgende tekenen vertellen je beter afscheid kunt nemen van.

#1 Hij staat jouw dromen in de weg

Wanneer iemand echt van je houdt, zal je zien dat hij je in alles steunt. Dus je kunt het zo gek niet bedenken of hij staat achter je. Ook als dat betekent dat het voor hem even wat minder leuk kan zijn. Mocht hij om wat voor reden niet achter jouw dromen staan, moet je hem laten gaan. Je laat toch niet iemand in de weg staan van jouw dromen en idealen?

#2 Je voelt je alleen bij hem

Eenzaamheid in een relatie is nooit goed. Je wil dat je je altijd prettig bij hem voelt, zodat je bij hem terecht kunt wanneer je hem nodig hebt. Wanneer je je alleen voelt in een relatie, is dat dus niet het geval. Het wordt dan misschien tijd om afscheid te nemen.

#3 Hij maakt pijnlijke opmerkingen

Natuurlijk mogen flauwe grapjes op z’n tijd best gemaakt worden, maar wanneer ze té persoonlijk worden kunnen ze je ook raken. In een relatie weet je vaak veel van elkaar dus het kan zijn dat het op z’n tijd ineens omslaat. Grapjes kunnen dan veranderen in pijnlijke opmerkingen. Wanneer dat gebeurt, weet je dat hij geen relatiemateriaal is.

#4 Hij bepaalt wat je leuk vindt

Ieder persoon heeft eigen humor en eigen interesses. Dat heb je nou eenmaal nodig, want dat maakt jou zoals je bent. Het is dus niet goed als je deze moet laten schieten, want dan zou je niet meer je beste zelf kunnen zijn. Dat is alles behalve de bedoeling in een goede relatie.

#5 Een slechte relatie

Als je al een tijdje in een relatie zit, maar je weet eigenlijk dat hij niet de ware is moet je er een einde aan maken. Waarschijnlijk kun je anders nog een aardig tijdje door blijven kabbelen, maar je wordt er gewoon niet gelukkig van. Daarom kun je het beste de knoop doorhakken wanneer je al een tijdje twijfelt. De keuze lijkt moeilijk, maar is uiteindelijk beter voor jullie allebei. Dan is het geen relatiemateriaal voor jou.

Lees ook: Deze punten herken je als je een super goede relatie hebt