8 uur per dag werken, naar de supermarkt om boodschappen te halen, vervolgens ga je het eten koken en opeten. Dan moet je het helaas ook nog opruimen en je wilde vandaag ook nog wassen. Oh en het vervolg van je favoriete serie komt vandaag weer op Netflix. Ook al zouden we willen daten, we hebben er simpelweg geen tijd voor. Maar hoe komen we er dan achter wie die prins op het witte paard is?

tijd daten FEM FEM

Smoesje?

“Sorry dat gaat niet lukken, ik heb het deze week erg druk.” Dit is 9 van de 10 keer een smoesje, omdat we eigenlijk niet willen daten. Maar met onze drukke levensstijlen van tegenwoordig, is dit steeds minder vaak een smoesje, maar werkelijkheid. En voor degene die daadwerkelijk willen daten, maar hier denken geen tijd voor te hebben, hebben wij een paar tips.

Stel prioriteiten

Allereerst is het belangrijk dat je jezelf recht in de spiegel aankijkt en jezelf afvraagt of je écht geen tijd hebt om te daten of dit als smoes gebruikt, omdat je hier eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Wil je echt graag met die ene man afspreken, maar vind je gewoon geen gaatje in je agenda? Probeer dan eens je prioriteiten te verleggen. Wanneer Channing Tatum je op zou bellen dat hij een koffietje met je wil drinken, zal je er waarschijnlijk alles aan doen om dit geregeld te krijgen, waarom zou dit dan niet kunnen met misschien wel jouw prins op het witte paard? Die was kan echt wel tot morgen wachten..

Plan vrije tijd in

Wanneer je agenda zo vol zit dat er echt geen gaatje vrij te vinden is, plan dan voor volgende week een paar tijden in dat je niets hebt. Door dit op te schrijven, zul je de rest van je taken hier omheen plannen en merken dat je toch alles afkrijgt. Simpelweg omdat jij je vrije tijd hebt ingepland.

Definieer het woord ‘daten’

Daten hoeft geen uitgebreid diner met de nodige wijntjes van 3 uur te betekenen. Daten betekent simpelweg elkaar ontmoeten om elkaar beter te leren kennen. Een simpele koffie is dus ook een optie. Wanneer je geen tijd hebt voor meer, is dit dus een prima oplossing om elkaar toch beter te leren kennen.

Plan de date tijdens je dagelijkse routine

Een date heeft niet per se een extra plekje in je agenda nodig. Je kan het ook aan een bestaande ‘taak’ toevoegen. Heb jij een uur lunchpauze? Lunch in plaats van op het werk ergens in de stad of spreek af om tijdens dit uur een wandeling door het park te maken. Of heb je na je werk met vrienden afgesproken om wat te drinken in het nieuwe café om de hoek? Vraag of hij met je mee wilt! Wanneer je het niet prettig vindt om hem voor de eerste keer te zien waar al je vrienden bij zijn, kun je ook afspreken om een uur van te voren al te meeten in het café waar later je vrienden zullen aansluiten.

Het punt is, wanneer je daten tot een prioriteit maakt, kan iedereen hier tijd voor maken. Het is goed dat je het druk hebt, maar het is ook belangrijk om leuke dingen te blijven doen. Je hoeft niet per se ergens heen, je kunt ook thuisblijven en dat is vanaf nu niet meer saai!