Ben jij je huidige baan helemaal zat en wil je de baan van je dromen? Eén probleempje: het lukt niet. Je lijkt er maar niet tussen te komen en je hebt niet de juiste connecties. Geen zorgen, je bent hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk de manier gevonden hoe mensen aan hun droombaan komen.

Droombaan nieuwe baan vinden
Bron: Suits

Droombaan

Het is zo ver: je bent je huidige baan he-le-maal zat. Je wil een andere uitdaging hebben, je vindt het niet meer leuk of je wil gewoon meer verdienen. Wat de reden ook is, je wil simpelweg een andere baan. Enne, het liefst je droombaan. Maar hoe zorg je ervoor dat die droombaan ook écht van jou wordt? We horen zo vaak dat het hebben van een netwerk belangrijk is, maar wat als jij geen vakmensen kent in het gebied waar je wil werken? Deze mensen random op LinkedIn toevoegen voelt voor jou misschien gek aan, dus wat doe je?

Maak kennis met groepen op Facebook en LinkedIn. Wereldwijd zijn er zulke groepen waar mensen uit hetzelfde vakgebied digitaal samenkomen. Dit zijn allemaal mensen die openstaan om nieuwe personen te leren kennen en elkaar graag verder helpen. Oftewel, jou ook.

Hoe vind je zo’n groep?

We horen je al denken: hoe vind je zo’n groep? Simpel. Google is je beste vriend, dus maak ook gebruik van ‘m. Zoek naar het vakgebied waar jij in wil, de locatie waar je woont of wil werken (bijvoorbeeld Amsterdam, Utrecht etc.) en zet daarachter ‘Slack groep’, ‘Facebook groep’ of ‘LinkedIn groep’. Aan het begin zal het even een zoektocht zijn, maar het zal wonderen doen!

Nu denk je misschien dat je er al bent, maar helaas. De volgende uitdaging is om in zo’n groep binnen te komen. Vaak zijn groepen open voor iedereen, maar soms heb je een uitnodiging nodig van iemand. Hopelijk zit er iemand die je kent in deze groep, en anders is het hopen op een wonder.

Je zit er in, en nu?

Yeah! Je zit er in, en nu? Het is belangrijk dat je allereerst alle regels leest. Enne, heel belangrijk: kijk hoe er gecommuniceerd wordt. Sommigen geloven heilig in de gedragscode, en je wil absoluut niet diegene zijn die zichzelf meteen schaamteloos promoot.

Vaak is er een aparte channel voor vacatures of voor het doen van een oproep. Dat is de plek waar je wil zijn. Soms is het een beetje afwachten, maar op gegeven moment komt jouw droombaan voorbij. Ga in de tussentijd vooral het gesprek met de mensen in de chat aan, dit werkt altijd in je voordeel. Wij wensen je verder heel veel succes én hopelijk is dit ook jouw manier om aan je droombaan te komen. Niet aan te veel mensen doorvertellen, hé!