De feestdagen komen er weer aan, súper gezellig, maar ook super duur. Kerstcadeautjes, een nieuwe feest outfit en een hoop lekkere snacks. Het geld vliegt de deur uit. Om de schade te beperken hebben wij 5 tips om geld te besparen in december op een rijtje gezet.

Hou je geldsituatie in de gaten

Soms is het makkelijker om je bankieren app van je telefoon af te gooien en je excel bestandjes te verwijderen. Maar juist tijdens de feestdagen is het belangrijk om de stand van zaken te checken! De confrontatie is misschien heel pijnlijk, maar zorgt juist voor die eye-opener die je misschien nodig hebt. Het is namelijk niet altijd nodig om uit huis te eten of die super dure koffie op het station te halen.

Pin contant geld

Helemaal geen geld uitgeven in December is natuurlijk geen oplossing. Een mooie jurk, cadeautjes en lekkere snacks voor de feestdagen kunnen niet ontbreken. Toch is het altijd erg makkelijk om snel over je budget heen te gaan. Een tip van ons: pin contant geld en laat je pinpas thuis. Wat er niet is kan je ook niet uitgeven. Daarnaast ben je ook een stuk bewuster van wat je uitgeeft. Handig!

Draag dezelfde outfit

Heel aantrekkelijk klinkt het niet. Maar de kans dat mensen nog herinneren wat jij vorig jaar droeg, is super klein. Je hoeft ook niet totaal dezelfde outfit aan te doen. Spice het op met andere accessoires, bespaart een hoop geld, maar geeft toch een andere sfeer. Nog een tip: ga kleding ruilen. Waarschijnlijk ben je niet de enigste die geld wilt besparen. Roep je vriendinnen bij een en organiseer een kleding-ruil-avond!

Budget proof cadeautjes

Cadeautjes hoeven niet altijd duur te zijn. Je kan ook zelf cadeautjes maken! En dan heb ik het niet over een tekening of origami vogel. Zelf gemaakte cadeautjes kunnen ook ontzettend leuk zijn! Denk bijvoorbeeld aan een leuk zelfgemaakt fotoboek van al je favoriete herinneringen!

Verkoop dingen

Extra bij verdienen en weer ruimte in je kast? Verkoop dingen! Misschien doet het pijn in je hart om afscheid te moeten doen van je spulletjes, maar laten we eerlijk zijn, de helft van je spullen draag je niet eens. Je maakt er andere blij mee en jij het weer wat geld er bij; win win.

Lees ook: Gat in je hand? Zo ga je bewuster om met geld