Het is november en de feestdagen zijn op komst. Heel leuk allemaal, maar dat betekent ook meer uitgaves. Cadeautjes moeten worden aangeschaft en je moet er natuurlijk ook goed uitzien voor de aankomende feestdagen. Met dat laatste kunnen wij je misschien wel helpen. Want op deze manier kan jij zelf thuis je haar knippen.

eigen haar knippen
Bron: Pinterest

DIY

We snappen dat je het spannend vindt om je eigen haar te gaan knippen. Vooral voor de feestdagen, want wat nou als het mis gaat? Wie zien onszelf al poseren met scheef haar op alle kerstfoto’s. Wij gaan je helpen om het op de juiste manier te doen.

Allereerst gaan we kijken wat je allemaal nodig hebt, zodat het goed verloopt. Wat velen al gelijk fout doen, is een schaar uit de keuken pakken. Don’t do this. Om je haar te knippen heb je een professionele schaar nodig, deze scharen zijn speciaal gemaakt om je haar te kunnen knippen. Als je deze echt niet hebt, dan kun je het ook proberen met een rechte nagelschaar, dat zou ook moeten lukken. Verder heb je nog twee haarklemmen, haarband, handdoek en goed licht nodig.

Nat of droog haar?

De meningen verschillen over het knippen van je haar terwijl het droog of nat is. Je kan met allebei de manieren goed resultaat boeken. Alleen moet je wel rekening houden, met dat wanneer je haar nat is, het wat meer uitgerekt is. Dus wanneer jij je haar terwijl het nat is in een bepaalde lengte knipt, is het iets korter wanneer je hem uiteindelijk laat opdrogen. Let hier dus goed op.

Om je haar goed te knippen, moet je je haar ook op de juiste manier verdelen. Eerst zet je de scheiding op de juiste plek. Vervolgens verdeel je je haar door drieën en maak je het vast met haarklemmen en een haarband. Plaats de kam aan het einde van je scheiding, breng ‘m naar je oor en maak je haar vast. Dit doe je met beiden kanten. De rest van het haar zet je ook vast. In dit TikTok-filmpje zie je een voorbeeld van hoe het moet.

@rivaadolpho Reply to @queenieyyyyyyyyyyyyy ♬ paper rings by taylor swift – jacob

Gespleten punten

Als je graag je gespleten punten wilt knippen, is de beste manier om niet gelijk stukken van je haar te knippen. De beste manier is om een stuk haar om je vinger heen plaatsen. Je zult zelf zien dat er kleine haarstukjes uitsteken. Dit zijn de gespleten punten.

@hairby.payt Here’s a little hack on how to cut your split ends at home #learnontiktok #tiktokpartner #hair #hairhack ♬ LITTLE MO’ BETTA – David Davis

Wil jij graag je haar recht knippen, dan is dit toch wel lastiger dan het lijkt. Het is het beste om dit niet zelf te doen. Zoek een vriendin of familielid die ervaring heeft of zelfverzekerd genoeg is om dit te doen. Enige manier om dit perfect te laten lukken is door je kam doodstil en recht te houden en het haar tussen je vingers te houden. Volg met de schaar de rechte lijn van de kam. Wees niet te perfectionistisch en ga niet steeds stukjes er vanaf knippen om het recht te maken.

@farrahs_beautyx Straight hair cut tutorial#foryou #foryoupage #trending #london #makemefamous #viral_video #followers😘thanku #ShareTheCare #amazing #trending #haircut #trendingtiktok ♬ مسيطره – Lamis Kan

Krullen knippen

Als je krullend haar wilt knippen verdeel je je haar eigenlijk bijna hetzelfde als bij andere haartypes. Hou je haar tussen je vingers en knippen maar.

@rnabna this is how I cut my own curly hair 🦋 #foryou #curlyhair #wolfcut #fyp #hairtutorial #tutorial #curls #diy #cuttingcurlyhair #haircut #curls ♬ Dile Que Tu Me Quieres – Ozuna