Geld maakt niet gelukkig, maar het is wel handig, toch? Wij zetten een paar manieren voor je op een rij om je te helpen wat extra geld binnen te halen. Voor je het weet kun je jezelf trakteren op die mooie laarsjes, een dagje spa of dat leuke stedentripje.

Geld-besparen-cariere-vrouw-FemFem

Word je eigen bankmanager

Kijk eens streng naar je inkomsten en uitgaven. Waar betaal je eigenlijk allemaal voor wat je niet echt nodig hebt? Tv services, de sportschool, tijdschriften. Al die onnodige abonnementen kunnen flink oplopen. Ga er dus eens goed voor zitten en kijk al je bank afschriften na, hoe pijnlijk ook. De eerste stap is een realistische blik. Zeg alles af wat niet noodzakelijk is en gebruik een dagelijkse app om je budget in de gaten te houden. Zet het geld dat je gebruikt om van te leven op een aparte bankrekening. Zo voorkom je dat je het aan andere dingen uitgeeft.

Wees creatief

Verdien geld met jouw verborgen talent. Of je nu goed kunt schrijven, tekenen of ontwerpen, gebruik je talent om je bankrekening bij te vullen. Er zijn verschillende platforms waarop jij je diensten kunt verkopen. Start een blog, verkoop jouw creaties op Etsy of ga met je gitaar op een markt staan. Alles is mogelijk!

Kennis is macht

Stop nooit met leren. Zorg dat je altijd up-to-date blijft van de laatste trends. Misschien is het er een die je helpt om verder te komen. Doe bijvoorbeeld een cursus om jouw skills verder te ontwikkelen. Je weet nooit wanneer het van pas komt.

Ga voor die promotie

Laat je werkgever weten dat je open staat voor een promotie. Geef aan dat je er graag hard voor wilt werken en dat je er alles aan zult doen om er een succes van te maken. Let goed op tijdens vergaderingen, stel vragen en probeer uit te vinden wat het bedrijf nodig heeft. Neem initiatief en kom met ideeën voor verbetering.

Jouw bankreking is binnen no time aangevuld! Zorg dat je in je twintiger jaren deze fouten, die betrekking hebben op het uitgeven van geld, niet maakt.