Je bent uitgenodigd voor dé belangrijkste dag van iemands leven. Een bruiloft van bijvoorbeeld je zus of je allerbeste vriendin. En omdat het zo’n bijzondere dag is, wil je natuurlijk ook iets moois geven. Maar hoe weet je nou hoeveel geld je moet uitgeven aan een huwelijkscadeau?

huwelijkscadeau FEM FEM

Het is altijd maar weer de vraag waar je nou een uniek en speciaal huwelijkscadeau kan scoren.  Wanneer het de bruiloft is van een dierbare, dan ben je in staat om er iets meer geld aan uit te geven. Maar de vraag is: hoe weet je nou hoeveel geld je uit moet geven voor een huwelijkscadeau? Hoe kan je het het beste aanpakken? Om jullie daarbij te helpen hebben we een aantal tips op een rijtje gezet:

1. Wat is je budget en wat is je financiële situatie?

Voordat je opzoek gaat naar een cadeau, is het goed om voor jezelf vast te leggen wat je budget is. En om te weten wat je budget is, moet je even stilstaan bij jouw financiële situatie. Staat er genoeg geld op je rekening? Wanneer je niet de mogelijkheid hebt om te veel te besteden moet je jezelf ook niet gaan overbelasten met een peperduur cadeau. Zo simpel is het. En wanneer je misschien  meerdere bruiloften hebt, moet je hier ook rekening mee houden want alles bij elkaar kan ook hoog oplopen.

Heb je niet zoveel geld te besteden, omdat je niet zo heel goed bent met sparen, hebben we genoeg tips om je te helpen met sparen.

2. Hoe erg bevriend ben je met het bruidskoppel?

Zoals we al zeiden is het logisch dat je een wat duurder cadeau wilt geven aan je zus bijvoorbeeld, dan aan een oude kennis. Als het meer een oude kennis is en niet iemand binnen jouw directe vriendenkring, dan hoef je niet de hoofdprijs uit te geven aan een cadeau.

3. Hoelang moet je reizen voor de bruiloft?

De locatie van de bruiloft speelt ook rol bij het bepalen van jouw budget. Gaat het paar in het buitenland trouwen? Dan betekent dit dat je ook rekening moet houden met kosten van een vlucht en overnachting(en). En volgens sommige experts is het totaal niet erg om geen cadeau te hebben wanneer je al een lange vlucht hebt gemaakt waardoor je niet aan hoeft te komen zetten met een cadeau met een dure prijskaart.

4. Heb je al een cadeau gegeven voor het verlovingsfeest?

Heb je al een verlovingsfeest achter de rug en heb je je daar al uitgesloofd voor een cadeau? Dan kijkt het bruidspaar niet raar op als je op de bruiloft zelf met een minder groot cadeau aankomt. Zo kun je je budget opsplitsen in meerdere cadeau’s voor meerdere feesten.

Kortom, het ligt helemaal in jouw handen wat je uiteindelijk wilt uitgeven, maar mocht je er nog moeite mee hebben, dan hopen we dat bovenstaande punten je een handje helpen.

Ga je binnenkort zelf trouwen, maar heb je nog niet nagedacht over leuke essentials voor op je bruiloft?  Dit zijn dé bruiloftrends van 2019.