Heb jij geregeld nog aan het eind van je geld een stuk maand over? Tja, niet iedereen is goed in het sparen van geld maar toch gaan we proberen jullie een handje te helpen om toch nog maandelijks wat geld over te houden.

geld sparen FEM FEM

Wellicht ben jij niet zo zeer koopverslaafd waardoor het moeilijk is voor je om te sparen, maar zijn het de dingen waar je onbewust elke maand geld aan uitgeeft. Denk hierbij aan een sportschool abonnement wat je al járen hebt, maar je bent amper tot nooit in de sportschool te vinden. Zonde! Of misschien heb je een telefoon abonnement wat eigenlijk stukken goedkoper kan want je maakt nooit zoveel gebruik van al jouw belminuten en mb’s. Kortom wij hebben een aantal tips om ervoor te zorgen dat je niet meer klakkeloos overal je geld aan gaat uitgeven en je maandelijks nog wat overhoud.

Check je abonnementen

We noemde het net al: kijk even naar je lopende abonnementen bij bijvoorbeeld een sportschool of je telefoonabonnement. Check of je er daadwerkelijk iets uithaalt en zo niet, schrijf je uit. Al gaat het maandelijks om een paar euro, het is zonde dat het naar iets gaat waar je geen gebruik van maakt.

Verwijder shopping apps

Zit jij geregeld op je telefoon te scrollen door de apps van de Zara en H&M? Verwijder ze gewoon van je telefoon. Dan heb je (hopelijk) minder snel de neiging om iets te kopen wat vervolgens weer maandenlang in je kast hangt want je draagt het toch niet. Het is sowieso ook fijn om even je kledingkast grondig uit te mesten. Maak regels wat betreft kleding met jezelf; wat draag je vaak en mag blijven en wat draag je nooit en kan weg? Wellicht kan je nog een aantal dingen verkopen en kan je het geld wat je verdient gelijk op je spaarrekening zetten.

Bestel minder eten online

We snappen heus dat het lastig kan zijn om elke dag voor jezelf te koken waardoor de drang om iets te bestellen groter is. Maar doe het niet! Het gaat je namelijk echt bakken met geld besparen als je gewoon probeert om vaker zelf te koken in plaats van te bestellen. Woon je alleen en zijn de porties altijd te groot? Vries ze dan in, dan heb je gelijk voor twee avonden een maaltijd in huis.

Wordt een koopjesjager

Maak het kopen van huishoudelijke dingen leuker dan het is! Ga op koopjesjacht. Je hebt vaak genoeg aanbiedingen en dan kan je een hoop inslaan voor weinig. Denk hierbij aan toiletpapier, tampons, deodorant en wasmiddel – als je ze kan vinden met een scherpe aanbieding, go for it! Het is namelijk veel goedkoper dan wanneer je ze telkens los koopt.

Wees bewust van je vaste lasten

Zorg dat het duidelijk is waar je elke maand geld aan uitgeeft. Met de app Dyme kan je je vaste lasten in kaart brengen (en het is gratis!) en kan je ook onnodige abonnementen in één stap stop zeggen.

Zoek je nog meer tips om te sparen? Door een aantal veranderingen heb je binnen dertig dagen al wat spaargeld opgebouwd.