Oops: 5 hele grote geldfouten die bijna iedere millennial maakt

Wanneer je opgroeit bij je ouders, is geld natuurlijk iets waar je nooit aan hoeft te denken. Maar eh, dan word je wat ouder en heb je ineens je geldzaken zelf in de hand. Dat kan best een beetje spannend zijn, want hoe je hier mee om moet gaan is niet voor iedereen even gemakkelijk. Natuurlijk krijg je er waarschijnlijk iets van mee in je opvoeding, maar uiteindelijk moet je het allemaal zelf doen.
Vijf grote geldfouten die bijna iedere millennial maakt
Nu blijkt uit onderzoek dat voornamelijk millennials het lastig vinden om om te gaan met geld. Er zijn dus een aantal verschillende grote geldfouten die eigenlijk bijna iedere millennial wel heeft gemaakt of nog steeds maakt. Dat is zonde, want deze fouten kunnen er ook voor zorgen dat je aardig in de problemen komt. Wij zetten de foutjes op een rij – misschien heb je er nog wat aan!
1. Je bent té laks met verzekeringen
In Amerika hebben veel millennials niet eens een zorgverzekering! Dat is hier in Nederland gelukkig geen optie, want een zorgverzekering is verplicht. Toch blijken millennials het over het algemeen niet zo nauw nemen met de verzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan reisverzekeringen of inboedelverzekeringen. Dat bespaart je misschien op korte termijn wat, maar op de lange termijn kan dit wel eens goed misgaan.
2. Je bouwt geen buffer op
Hoe meer vaste lasten je hebt, hoe groter je buffer zou moeten zijn. Je moet iets hebben om op terug te vallen als er iets misgaat. Ongeluk zit in een klein hoekje dus er kan op ieder moment iets misgaan óf iets kapot gaan. Als jij dan geen buffer hebt om op terug te vallen, kun je meteen in de geldproblemen komen. Het is dan lastig om daar weer uit te raken.
3. Te veel leningen aangaan
Ze zeggen niet voor niets: geld lenen kost geld. Millennials staan er bekend om niet altijd goed na te denken over de leningen die ze aangaan. Denk bijvoorbeeld aan torenhoge leningen voor studies die zich pas héél laat zullen uitbetalen, omdat je salaris een beetje achterblijft. Hierdoor blijf je misschien onwijs lang zitten met een schuld die het om die reden misschien wel niet eens waard was.
4. Je budgetteert niet
Als er iets belangrijk is, is het een budgetplan. Het is verstandig om je inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten, zodat je weet wat je kan verwachten. Zo kom je er misschien achter dat jouw uitgaven helemaal geen optie zijn met je inkomsten. Wanneer je dit voor jezelf niet op een rijtje zet, kan het wel eens goed misgaan. Je komt iedere maand een beetje tekort en dat zal uiteindelijk zijn tol eisen. Begroten is dé oplossing!
5. Je betaalt te veel onnodige kosten
Denk bijvoorbeeld aan geldautomaatkosten of andere fees. Dit soort onnodige kosten kunnen behoorlijk oplopen, waardoor je er op lange termijn een hoop geld aan kwijt bent. Het loont dus om dit goed in de gaten te houden, want het levert je uiteindelijk zeker wat op.