Het is écht bewezen: we zijn allemaal een stuk gelukkiger wanneer we naast gezellige buren wonen. Een onderzoek van het CBS laat zien dat 9 van de 10 volwassenen happier zijn met hun woning wanneer ze een verbinding hebben met hun buren en buurt.

gelukkiger leuke buren FEM FEM

Gelukkiger met leuke buren

Uit een onderzoek van het CBS blijkt dat onze buren een belangrijke factor zijn voor tevredenheid met het leven. Ruim 9 op de 10 volwassenen die tevreden is met hun woonomgeving zijn in het algemeen ook heel tevreden over het leven. Tijdens dit onderzoek is er uiteraard gekeken naar verschillende aspecten van het leven en hebben ze geconstateerd dat de tevredenheid met het leven vele malen groter is wanneer mensen zich niet alleen gezond voelen, maar ook blij zijn met hun sociale omgeving. Niet alleen vrienden en familie zijn onderdeel van je sociale omgeving, maar ook je woonomgeving.

Volgens dit onderzoek is zelfs de woonomgeving belangrijker dan je woning zelf als het gaat om een gelukkig leven omdat we de binding met onze omgeving veel invloed heeft op ons geluk. 97% van de mensen met een sterke sociale cohesie zijn gelukkig in tegenstelling tot de 69% van mensen met een lage sociale cohesie.

Het klopt dus wat ze zeggen: een goede buur is beter dan een verre vriend.