Ben je nou helemaal gek op je kat en zou je het liefst met je trouwe viervoeter willen praten? Dat kan! Tot op een zekere hoogte. Er bestaat sinds kort een app om het gemiauw van je kat te vertalen. Raden naar wat je kat loopt te miauwen, is verleden tijd. Met deze app weet je wat je kat op dat moment voelt.

kat app

MeowTalk

Wil je weten wat je kat de hele dag naar je loopt te miauwen? Dan hebben we goed nieuws voor je, want met de app MeowTalk weet je vanaf nu wat je kat voelt. En het is ook nog eens super makkelijk in gebruik. Via de app neem je het gemiauw van je kat op, waarna de digitale vertolking al het werk doet. Die probeert de verschillende soorten geluiden te herkennen en daar een gevoel aan te koppelen.

Door de database met vele opnames – van jou, maar ook andere kattenbaasjes – probeert de applicatie zo nauwkeurig mogelijk te zijn in het herkennen van een bepaalde behoefte. Die behoefte vertalen ze uiteindelijk terug naar een menselijk gevoel, zoals trek hebben. Heeft je kat honger? Dan weet je dat vanaf nu door de app. We kunnen helaas nog geen heel gesprek houden met onze viervoeter, maar deze geniale app is in ieder geval een beginnetje.

Helemaal betrouwbaar of niet?

Hoewel het concept super gaaf klinkt, is de app helaas niet helemáál betrouwbaar. Exact weten wat je kat denkt of voelt, is volgens kattengedragsexpert Anita Kelsey niet mogelijk. “Als mens geven we vanuit ons standpunt en leefwereld een eigen betekenis aan het gemiauw van onze kat”, vertelt ze aan BBC.

Helemaal waterdicht is deze app dus niet, maar we staan al te trappelen bij het idee om dit meteen bij de eerste beste kat uit te proberen. Gewoon omdat het kan.