Iedereen wil dit een keer maken: bij een sterrenrestaurant eten. Of je portemonnee dat toelaat, is een punt. Want hoeveel betaal je voor zo’n Michelinsterrenrestaurant? Praten we over honderden euro’s, of misschien wel duizenden? Wij vertellen je wat de gemiddelde prijzen zijn van sterrenrestaurants in ons land.

Michelin ster restaurant prijzen
Bron: Unsplash

Eten bij een Michelinsterrenrestaurant

In Nederland hebben we een redelijk groot aanbod in restaurants met een Michelinster of meer. Wil je het ‘precies’ weten? We tellen er 125! Hiervan zijn er 103 met één ster, 20 met twee sterren en twee met drie sterren. In bijna elke grote stad is er sowieso wel één te vinden. Maar wat ben je nu ongeveer kwijt na een etentje in een van deze restaurants?

We weten inmiddels allemaal dat zo’n etentje niet onder de €100 blijft, daarom is het fijn om van tevoren een klein beetje een prijsindicatie te hebben. Spoiler: dat wordt effe hard doorwerken!

Prijzen bij restaurants met één Michelinster

Het verschil in prijzen bij de restaurants met één Michelinster is best wel groot. Daarom is het ook wel lastig om een gemiddelde prijs te geven. Wel weten we dat de prijs bij het eten van deze restaurant tussen de €70 en de €150 euro is. Dit is overigens alleen maar het eten. Het drinken is ook aan de prijzige kant en dat moet uiteraard ook op tafel komen!

Prijzen bij restaurants met twee Michelinsterren

In vergelijking tot de restaurants met één Michelin-ster, hebben we in Nederland vrij weinig twee Michelin-sterrenrestaurant. De gemiddelde prijs van deze restaurants verschillen dan ook enorm. Dit heeft te maken met de verschillende locaties en het natuurlijk ook het seizoen. Gemiddeld betaal je in Nederland tussen de €100 en €200 euro voor het eten in een twee sterrenrestaurant. Ook hierbij zitten de drankjes niet inbegrepen. Het bedrag wordt dus obviously hoger.

Lees ook: 5x trucjes die restaurants gebruiken om meer geld uit te geven