Onze guilty pleasure: Love Island. Nu de Nederlandse versie behoorlijk goed scoort op tv, gaan we voor dit nieuwtje even switchen na de OG’s: Love Island UK.

Laten we even heel eerlijk zijn: met de reputatie van deelnemers van ‘Love Island’ zit het (vooral ná hun deelname) niet per se altijd goed. Maar er is één iemand die al vanaf de serie liet zien hoe belangrijk het is om normen en waarden te hebben. Hij laat nu op social media een andere kant laat zien. Sterker nog, een kant waar we nog iets van opsteken ook.

Alex FEM FEM

Love Island doctor

Wie de beste man is vertellen we je graag. Ken je Alex George nog? De dokter in spé van Love Island seizoen 4. Gaat er een belletje rinkelen? De knappe dokter gebruikt zijn platform voor een goed doel en dit is bij veel volgers goed opgepakt. In de jaren na de datingshow begon hij met de opleiding tot arts, en sinds het bizarre afgelopen jaar neemt hij zijn volgers nu mee in zijn dagelijkse werkzaamheden in het (overbezette) ziekenhuis. Hij drukt ons eigenlijk met de neus op de feiten en we zien hoe heftig de situatie is, met overwerkte artsen en uitgeputte verpleegkundigen. Daarnaast geeft hij tips over hoe je de symptomen het beste kunt herkennen en bij het opbouwen van je weerstand.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Dr Alex (@dralexgeorge)

Jonge ambassadeur

Deze week is Alex zelfs door premier Boris Johnson benoemd tot jonge ambassadeur voor mentale gezondheid van de regering en ging hij met hem in gesprek over dat onderwerp. De benoeming komt niet alleen door zijn inzet rondom het coronavirus, maar óók Alex’ inspanning om mentale gezondheid bespreekbaar te maken na de tragische dood van zijn broertje Llŷr, die vorig jaar zelfmoord pleegde.

Maar dat is (nog steeds) niet alles. De Love Islander heeft ook in de frontlinie gewerkt voor het nationale ziekenfonds in Engeland, waarbij hij de bevolking op de hoogte hield van de situatie in de ziekenhuizen en hen motiveerde om de zware lockdown vol te houden. Terwijl hij ondertussen het zware verlies van zijn broertje moest verwerken.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Dr Alex (@dralexgeorge)

Lekker bezig Alex, onze follow heb je!

Benieuwd naar het nieuwe liefje van Love Island presentator Viktor Verhulst? Klik dan hier!