gepocheerd ei maken

Zo maak je een gepocheerd ei in de magnetron in één minuut

Food & Drinks14 mei 2022, 15:15 doorChristel van den Berg
Als we lekker decadent gaan lunchen gaan we vaak voor de 'eggs Benedict'. Dit is een gerecht met gepocheerde eieren en Hollandaise saus. Vaak betaal je voor zo'n lunch gelijk de hoofdprijs en dus gingen we naar een manier om thuis zelf gepocheerde eieren te maken.
gepocheerd ei maken e1651655081420
Als we aan gepocheerde eieren denken dan denken we gelijk dat we masterchef moeten zijn om deze te bereiden. Niks blijkt minder waar! Je kunt dus zelfs gewoon een eitje pocheren in de magnetron. En dit duurt dus echt maar één minuut.

Hoe maak je gepocheerde eieren in de magnetron?

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een magnetron, een mok en een tandenstoker. Dit ga je doen:
  • Pak een mok en doe er ongeveer 230 ml koud water in. Zorg dat het glas niet tot de rand gevuld is, anders stroomt hij straks over.
  • Breek voorzichtig een ei in de mok en zorg dat het eigeel niet breekt.
  • Pak nu de tandenstoker en prik een klein gaatje in het eigeel. Let op: het eigeel mag niet gaan 'lopen' in het water. Dit kleine gaatje zorgt ervoor dat het ei niet zal ontploffen in de magnetron.
  • Plaats de mok in de magnetron voor één minuut op een hoge stand.
  • Haal je mok uit de magnetron en gebruik een vork om het ei eruit te halen.
Je kunt je eitje natuurlijk zo los eten, maar je kunt er ook een heerlijk ei-gerecht van maken als eggs Benedict of eggs Norwegian met gerookte zalm. Chefs kiss!
gepocheerd ei bacon