Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, onze lieve zomer kom maar gauw! We kunnen je start van de dag nog net even iets leuker maken met dit heerlijke recept, want met een gepocheerd eitje ontbijten in bed, het klinkt als een droom. Het blijkt vaak een stuk moeilijker te bereiden dan gedacht. Met de juiste tips kan zelfs de meest klunzige kok erin slagen. Wij vertellen je hier het geheim voor een perfect gepocheerd ei. Verwen jezelf (of je lover) deze ochtend met dit fancy ontbijtje.

gepocheerd-ei-ontbijt-FEMFEM

Het gepocheerde ei

Zorg dat je een super vers ei hebt. Dit is de key. Ren dus even snel naar de dichtstbijzijnde eieren-leverancier. Een ouder ei heeft namelijk dunner eiwit waardoor  het in no time door de hele pan heen gaat. Een vers ei blijft beter in vorm. Het water in de pan mag niet helemaal koken en borrelen, hou het tegen het kookpunt aan. Doe een beetje azijn in het water. Net voordat je je ei in het water laat glijden roer je met een lepel in het water om een draaikolk te creëren. Dit zorgt ervoor dat het ei bij elkaar blijft. En we herhalen: laat je ei in het water GLIJDEN, niet plonzen of het ei boven de pan breken. Je kunt je ei beter in een klein kommetje breken en daarna voorzichtig in het water doen. Na ongeveer vijf minuten heb je een perfect gepocheerd ei!

Poging nummer twee

Mocht dit nou niet lukken, vrees dan niet. Bij poging twee heb je alleen wat huishoudfolie nodig. Leg de huishoudfolie (wees er niet zuinig mee) in een kommetje en vet het een beetje in met wat olie. Breek je eitje in de folie en breng de uiteinden van de folie bij elkaar. Maak een pakketje en probeer voorzichtig een strakke knoop te maken zodat er geen lucht meer bij het ei zit. Kook het ongeveer 6 minuten en haal het pakketje dan uit het water. Knip de folie voorzichtig open en voilà!

Gepocheerd ei op toast met avocado en ricotta

  • 2 plakken vers bruin brood naar keus
  • 1 rijpe avocado
  • 100 gr ricotta
  • takje basilicum
  • citroenzest
  • Zeezout en peper naar smaak
  • 2 gepocheerde eieren

Instructies

Roer de ricotta om met basilicum, citroenzest en peper en zeezout naar smaak. Gril de sneetjes brood kort in een grillpan en smeer de ricotta er rijkelijk op. Snij de avocado in plakken en verdeel deze over de ricotta. Leg een gepocheerde eitje over elk broodje en klaar ben je.