Geurkaarsen: we houden ervan! Meer dan ooit willen we dat ons eigen huisje een fijne plek is om te zijn. Dat betekent ook dat het er lekker moet ruiken. Daar is een geurkaars natuurlijk ideaal voor. Toch ondervinden we allemaal struggles met onze geurkaarsen. Ze zijn namelijk lang niet altijd goedkoop, maar hij brandt er wel snel doorheen.

Tunneleffect

We zijn allemaal wel bekend met het tunneleffect in een kaars. Je moet een kaars namelijk ontzettend lang aanzetten om ervoor te zorgen dat de gehele oppervlakte smelt. Vaak zet je hem niet lang genoeg aan, waardoor dit niet gebeurt. Vervolgens ontstaat er een soort tunnel in je kaars, want eenmaal verkeerd begonnen betekent voor altijd verpest. Althans, dat dachten wij.

geurkaars helemaal opbranden

Aluminiumfolie

Gelukkig vonden wij dé lifehack van het jaar. Je kunt er namelijk op een andere manier voor zorgen dat de gehele oppervlakte van de kaars smelt. Daar zijn overigens geen lastige trucjes of moeilijke dingen voor nodig. Je hebt waarschijnlijk gewoon in huis wat je hiervoor nodig hebt. Duik de keukenkastjes even in om de aluminiumfolie tevoorschijn te halen.

Geurkaars helemaal opbranden

Eigenlijk is het heel simpel. Je pakt een stuk aluminiumfolie van je rol. Deze vouw je om de bovenkant van de kaars heen. Je zorgt dan ook dat hij een beetje over het randje heen zit aan de bovenkant. Het vormt op deze manier eigenlijk een soort deksel. Wel belangrijk dat je een gat in het midden open laat, zodat de warmte er nog wel uit kan.


Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Lucy P (@lucyparts)

Op deze manier wordt het warmer in de kaars, waardoor de randen ook de kans krijgen om geleidelijk te smelten. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat de gehele oppervlakte gesmolten is. Wanneer je de kaars dan uitblaast, stolt het hele oppervlakte ook weer vlak. Als je dit iedere keer herhaalt, doe je veel langer met een geurkaars.

Lees ook: Dit zijn de allerlekkerste geurkaarsen onder de 10 euro