Weet jij van jezelf dat je last hebt van bindingsangst en ervaar jij hier veel last van in jouw liefdesleven? Dan kun je daar zelf ook iets aan doen. Wij vertellen je wat bindingsangst precies is en hoe je van dat vervelende gevoel van bindingsangst af komt.

bindingsangst

Wat is bindingsangst?

Veel mensen hebben last van bindingsangst. Kort gezegd houdt dit in dat je het lastig vindt om je te binden aan iemand, waardoor je het eigenlijk altijd laat afweten wanneer het bijna tot een relatie komt. Dit kan met verschillende dingen te maken hebben. Lees hier alles over wat bindingsangst precies is, hoe het zich uit en hoe het ontstaat.

Hoe reken je af met het vervelende gevoel van bindingsangst?

Je komt helaas niet zo gemakkelijk af van die bindingsangst dus je zal merken dat je een behoorlijk proces moet doorlopen als je hier vanaf wil. Toch is het zeker niet onmogelijk en kun je hier, als je er hard voor werkt, vanaf komen. Het allerbelangrijkste dat je kunt doen, is gewoon gaan voor die relatie. En ja, dat is enorm lastig want dat betekent dat je iets moet doen waar je jezelf nog niet zo gelukkig bij voelt. Toch is dat het meer dan waard, want je krijgt zo ontzettend veel goeds voor terug!

Als je dan iemand ontmoet die je wel leuk vindt, is het aan jou om er niet langer voor weg te lopen. Ga ervoor en gooi alles in de strijd. Als je dan eenmaal het idee hebt dat jullie naar elkaar toe groeien, is het tijd voor openheid van zaken. Hij moet namelijk weten waar jij mee dealt, zodat hij je kan helpen. Het is niet onmogelijk om te daten met iemand met bindingsangst, maar je moet wel weten hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Spreek uit hoe je je voelt, wat je wel of niet fijn vindt en hoe jij het voor je ziet. Daarnaast helpt het om zelf alle initiatief te kunnen nemen. Het kan namelijk best overdonderend zijn als jouw date het voortouw neemt. Je kunt dus voorstellen zelf het voortouw te nemen, zodat jullie op jouw tempo kunnen gaan.