Een gevoelige huid is niet iets waar iemand op zit te wachten. Je wilt dan ook het liefst dat je huid egaal is, glad aanvoelt en je geen roodheden ziet. Toch blijkt dit voor veel mensen niet de realiteit te zijn en hebben zij vaak last van een gevoelige huid. Jij misschien ook wel. Hier wil je natuurlijk de juiste producten voor gebruiken en deze zo goed moeilijk verzorgen.

Wist je dat een gevoelige huid officieel geen huidtype is, maar een huidconditie? Dit betekent dus dat jij met de juiste verzorging van je gevoelige huid veel invloed hebt op de conditie van je huid!

Wat is een gevoelige huid?

Iedereen kan een gevoelige huid krijgen. Vaak denken mensen ten onrechte dat een gevoelige huid een huidtype is, maar dit is niet zo. Het ligt namelijk aan de conditie van je velletje. Gelukkig betekent dit dat er dus wat aan te doen is. Je huid is nou eenmaal uit balans. Dit kan leiden tot rode vlekjes, een trekkerig gevoel of uitslag op verschillende plekken in je gezicht. Ook kan het voorkomen op plekken van je lichaam.

Eén van de belangrijkste dingen waar je huid mee bezig is op een dag, is het beschermen van zichzelf. Het vormt als het ware een barrière dat zich afweert tegen stoffen en bacteriën van buitenaf. Wanneer jij een gevoelige huid hebt kan die deze stoffen niet meer onderscheiden en weet je huid niet welke goed en welke slecht zijn. Hierdoor heeft het een lagere weerstand tegen de bacteriën en wordt je huid erg poreus. Omdat je velletje toch wilt dat er niks binnendringt, zal je huid zich beschermen door harder te worden; wat leidt tot een gevoelige en schrale huid.

Waardoor krijg ik een gevoelige huid?

Er zijn een aantal oorzaken die ervoor zorgen dat je sneller een gevoelige huid krijgt, die moeilijk kan zijn om te behandelen. Vaak heeft het te maken met je levensstijl, maar er zijn ook andere redenen:

  • Wisseling van (weer)temperaturen
  • Onzuivere lucht
  • Voeding
  • Stress
  • Hormonen
  • Verkeerde cosmeticaproducten

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Skincare.com (@skincare) op

Wat doe ik tegen een gevoelige huid?

Gebruik de juiste reinigingsproducten
De juiste skincare routine voor jouw huidtype kan vaak voor wonderen zorgen. Het is dan ook belangrijk om je huid altijd te blijven reinigen, zodat niet alleen je make-up verwijderd is, maar ook alle irriterende stoffen die op je huid liggen verdwijnen.

Let op je voeding
Dat water drinken goed voor je is weten we allemaal. Ook voor je huid is het vaak de holy grail en zorgt het ervoor dat je huid gehydrateerd blijft.

Prebiotica in je gezichtsverzorging
Je weet vast wel wat priobiotica is, de ‘levende’ bacteriën die goed zijn bij bijvoorbeeld darmklachten. Prebiotica is het zusje hiervan. Het zijn onverteerbare voedingsvezels die vaak zitten in groente, granen of fruit. Deze worden inmiddels ook toegevoegd aan cosmetica aangezien zij een positief effect blijken te hebben op je huid. Zo heeft Biodermal een speciale Sensitive Balance lijn ontworpen met producten voor de gevoelige huid waar prebiotica aan toe is gevoegd, voor een versterkte huidbarrière en voortdurend gekalmeerde huid. Precies wat je wilt bij een gevoelige huid, dus!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door theNextG1rl – 🄻 🅈 🄳 🄸 🄴 (@thenextg1rl) op

Gebruik een spf
Blootstelling aan zonlicht, felle wind en andere weersomstandigheden hebben vaak een negatieve invloed op je huid. Hierdoor is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je huid beschermt blijft, door een spf te gebruiken. Vaak zit spf ook in dagcrèmes of je foundation.

Ga voor natuurlijke make-up
In veel make-up producten zitten stoffen die je eigenlijk liever niet wilt aanbrengen op je huid. Deze zullen je huid langzaamaan gevoeliger maken, wat natuurlijk juist niet is wat je wilt. Daarom is het fijn om zoveel mogelijk natuurlijke make-up producten te kopen, die geen parfum of dergelijke bevatten.

Dit zijn de fijnste producten om te shoppen