Iets wat absoluut niet mag worden vergeten tijdens Pasen zijn eieren; of je ze nou eet of gaat schilderen of je hebt een chocolade variant. Als je nog wat inspiratie zoekt voor Pasen dit weekend en wat je eventueel kan serveren als tussendoortje tijden het brunchen en diner: gevulde eieren met avocado. Een makkelijke manier om indruk te maken op je familie want je hebt er amper iets voor nodig en het smaakt áltijd goed.

tussendoortje Pasen FEM FEM

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 1/2 avocado
  • 2 cherry tomaten
  • 5 g bieslook
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout
  • 1 tl mayonaise

Bereiding:

  1. Kook de eieren eerst in ongeveer 8 minuten hard.
  2. Pel de eieren, nadat je ze hebt laten schrikken en halveer ze. Schep het eigeel uit de halve eitjes.
  3. Prak dan het eigeel en de halve avocado tot een glad mengsel.
  4. Voeg daarna ook mayonaise, peper, zout, citroensap en de helft van de gehakte bieslook toe en meng dit vervolgens door elkaar.
  5. Doe dit mengsel in een spuitzak.
  6. Vul de halve eieren met het avocado mengsel.
  7. Maak als laatste de eitjes af met een kwartje van de cherrytomaat en de overgebleven bieslook.

Nog geen inspiratie voor je paasontbijt? Hierbij de gouden tip: suikervrij brood met blauwe bessen