Peaky fucking Blinders, hell yes. Deze serie valt goed onder de vrouwelijke populatie én het is niet alleen vanwege het gave verhaal. Hoofdrolspeler Tommy Shelby laat ook menig koppie zwijmelen. In het vierde en tot nu toe laatste seizoen van Peaky Blinders krijgt de criminele familie Shelby aardig wat klappen die de gangsterserie tot de laatste adem spannend maakt! Een vijfde seizoen was al bevestigd, maar blijkbaar is het geloof in de serie zo groot dat de bende uit Birmingham daar nog twee seizoenen bovenop krijgt. Yay!

peaky-blinders-fem-fem

Seizoen zes en zeven

De bedenker van de serie, Steven Knight, bevestigde dat er een zesde en hoogstwaarschijnlijk zevende seizoen van Peaky Blinders gaat komen tijdens een lunch van de Birmingham Press Club. Hoofdrolspeler Cillian Murphy heeft er in ieder geval heel veel zin in. ”We hebben met hoofdrolspeler Cillian Murphy gesproken en hij gaat er volledig voor.” Dit is nou leuk nieuws op de dinsdagochtend, niet?

Verhaal

Voor degene die denken, Peaky wat? Wij leggen even kort aan je uit waar de serie over gaat. Zodat je binnen no time de voorgaande vier seizoenen nog kunt gaan kijken. Deze staan op Netflix en bestaan uit elk 6 afleveringen. Het televisiedrama is vernoemd naar een criminele straatbende uit Small Heath, een achterstandswijk in Birmingham in de jaren twintig van de vorige eeuw. In de serie wordt de bende gerund door de familie Shelby, die zich na de Eerste Wereldoorlog omhoog werkt in de Engelse onderwereld.

Het brein van de familie, Thomas ‘Tommy’ Shelby (Cillian Murphy) is net als zijn broers getraumatiseerd uit de oorlog gekomen. Hij wordt zonder enige opleiding of psychische hulp terug in de samenleving gedumpt. Vastbesloten om zichzelf en zijn familie toch rijkdom, aanzien en macht te bezorgen neemt hij het voortouw in allerlei criminele activiteiten met uiteraard heftige gevolgen. Steeds dieper raken de Peaky Blinders in een wereld van corrupte politiekorpsen, criminele rivalen, Bolsjewieken en de toen nog jonge IRA.

Releasedatum

Het vijfde seizoen van Peaky Blinders verschijnt pas in 2019. Dus voor het zesde en zevende seizoen moet je echt nog even geduld hebben. Gelukkig is de verlenging van de serie al rede genoeg voor een feestje!