Je haar is voor een groot deel bepalend voor hoe je eruit ziet. Dit weten we maar al te goed en daarom denken we dan ook minstens drie keer na voordat we een stuk van ons haar afknippen of voordat we het een andere kleur geven. We staan hier echter bij onze dagelijkse gewoontes niet genoeg bij stil. Daarom vertellen wij je graag welke fouten je vanaf nu niet meer gaat maken.

1. Een te strakke staart dragen

Het is af en toe heerlijk om je haar omhoog en uit je gezicht te hebben. Het is echter niet verstandig om dan een hele strakke staart te maken en het elastiekje daarbij zo vaak mogelijk om je staart te wikkelen. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor een wat nonchalantere, lage, knot. Zoals bijvoorbeeld deze. Op deze manier worden je haren niet afgekneld door het elastiekje.

2. Je haar stylen als het nog nat is

Wanneer je je haar in model wil brengen met behulp van een stijl- of krultang is het super belangrijk dat je haar echt volledig droog is. Kies er dus voor om het ’s avonds alvast te wassen en het ’s morgens past te stylen zodat je er zeker van bent dat het écht droog is. Nat haar kan echt niet goed tegen de enorme hitte van deze tangen en daardoor zul je op de lange termijn niet veel haar meer over houden.

3. Je haar verkeerd om uit kammen

Er zijn veel vrouwen die bij het borstelen van hun haar aan de bovenkant, bij de haarinzet, beginnen. Hierdoor zal je haar echter alleen nog maar erger in de knoop gaan, gezien je de bovenste klitten dan in de onderste klitten borstelt. Begin dus bij het uiteinde van je haar en werk zo langzaam aan naar boven.

haar-beschadig-femfem

Wil je meer volume in je haar? Check hier hoe je dat doet.