Je zou denken dat een bezoekje aan de sportschool juist alleen maar positief is. Klopt ook zeker wel, het is goed voor je gezondheid en blijkbaar ook de ideale plek om een date te scoren, maar voor je huid is het niet altijd even goed. Er zijn namelijk een aantal dingen die jouw huid kunnen beschadigen wanneer jij aan het trainen bent. Benieuwd waar je precies op moet letten?

huid sportschoolbezoek FEM FEM

De één gaat vier keer in de week sporten en de ander maakt regelmatig gebruik van de “ik heb het veel te druk” smoes. Afijn, hoor jij bij het groepje wat wel de motivatie kan vinden om te gaan trainen, let dan vooral op de onderstaande punten die jouw huid kunnen beschadigen.

Een handdoek

Een handdoek in de gym is net zo belangrijk als je gezichtsverzorging. Zo ligt het eraan wat voor type handdoek je gebruikt en of het ook voor jou huidtype bestemd is. Wil je irritatie voorkomen? Gebruik voor een vette huid een 100% ongeparfumeerde kantoenen of wegwerpbare handdoek. Heb je een ietwat drogere huid? Dan is een handdoek met dunnere vezels je aangeraden.

Ook is het belangrijk dat je je handdoek niet deelt met anderen én is de manier van je hoofd droogmaken heel belangrijk. Volgens deskundigen zou je nooit je handdoek over je gezicht moeten wrijven. Doe je dat wel? Dan beschadig je de elastische vezels van je huid. Dep daarom zachtjes je huid droog, vanaf je kin tot de wangen en het voorhoofd.

Ga au naturel

Heb je make-up op tijdens het sporten? Niet zo verstandig. Want wanneer je zweet, zetten je poriën uit om je temperatuur in goede banen te leiden, maar die raken zo verstopt door het vet en vuilheid (make-up) dat je meer kans maakt op acne en onzuiverheden. Daarom bij deze: was je gezicht gronden van tevoren. En als je echt niet zonder kunt, gebruik dan make-up op waterbasis.

Was altijd je handen

Sportscholen zitten vol met bacteriën omdat er nou eenmaal veel mensen komen. Wist je dat 63% van de fitnessapparatuur vol zit met Rhinovirus (de grootste boosdoener tegen verkoudheid)? Reden genoeg dus om altijd je handen te wassen.

Was ook altijd je gezicht

Een goede tip om je work out goed te beginnen is door je gezicht te wassen. Was het met warm water en een milde gelreiniger. Dit verwijdert vet, gifstoffen en zweet grondig. Zo voorkom je ook nog eens acne en andere onvolkomenheden.

En over sportscholen gesproken, dit apparaat zorgt ervoor dat je de meeste calorieën verbrand.