Moet je heel je leven omgooien om geluk te ervaren? Moet je een ander mens worden om gelukkiger te zijn? Of moet ik mezelf aanpassen aan alles en iedereen? Nee, nee en nog eens nee! Gelukkige vrouwen staan positief in het leven, hebben een eigen mening en hebben ook wel eens een slechte dag. Gelukkige vrouwen hebben een aantal gewoontes die ook jij gemakkelijk kunt uitvoeren.

gewoontes gelukkige vrouwen femfem

Een gelukkige vrouw:

Heeft een routine

Gelukkige vrouwen hebben een routine. Dit hoeft niet te betekenen dat ze iedere dag hetzelfde doen, maar ze weten waar ze aan toe zijn. Deze vrouwen weten wat hen te wachten staat en weten wanneer ze een stapje harder moeten werken. De routine zorgt ervoor dat deze vrouwen hun tijd zien als iets kostbaars, zorg er daarom voor dat je het goed besteed.

Heeft geloof en hoop

Wanneer je gelukkig bent, ben je vaak ook positief. Natuurlijk kan er zo nu en dan iets fout gaan, maar ook dan weet je dat het goed komt. Gelukkige vrouwen hebben geloven in iets, het maakt niet uit wat dit is maar geloof helpt. Geloof in een god, het lot of het belangrijkste: geloof in jezelf. Door het geloven in iets of iemand leer je jezelf beter kennen en dat maakt je een gelukkiger mens.

Kan terugvallen

Wanneer je op iemand kunt rekenen, weet dat er altijd mensen voor je klaar staan of een netwerk hebt opgebouwd met mensen die jou begrijpen kun je altijd op iemand terugvallen. Soms is het gewoon om met iemand te praten die jou begrijpt, jou steunt en jou door en door kent. Nu kun je geen vrienden kopen of ineens van de straat plukken, maar ook jij hebt een groepje mensen op wie je altijd kunt terugvallen. Dit hoeft geen groep van honderd mensen te zijn, 1 of 2 mensen zijn ook genoeg! Het maakt je namelijk gelukkig als je weet dat er mensen zijn op wie je kunt bouwen.

Heeft kleine dingen om voor te vechten

Zoek of vind dingen om voor te vechten, dingen waar jij achter staat en onvoorwaardelijk steunt. Dit kan gaan om mensen voor wie je wilt vechten, maar ook voor doelen in je leven of zelfs het tekenen van een petitie. Als je vecht voor iets wat jij belangrijk vindt, zelfs de kleinste dingen, merk je snel dat jij gelukkig wordt. Je werkt aan iets wat gelukkig maakt en dat maakt jou weer gelukkig. Snap jij het nog?

Laat het negatieve toe

Iedereen heeft wel eens een off day, een dag waarop niks leuk is en niks lukt. Iedereen dus ook een gelukkige vrouw heeft hier last van. Het overkomt je en je kunt er vaak weinig aan veranderen, behalve het feit hoe je ermee omgaat. Een slechte dag hoeft niet meteen een slechte week, slechte maand of een slecht jaar te betekenen. Een slechte dag hoort er gewoon bij, je kunt ook niet altijd gelukkig en blij zijn. Probeer daarom ook niet te hard en laat het negatieve ook toe.

Lees ook:

We zijn gelukkiger met minder knappe mannen