Veel mensen weten niet goed hoe ze met hun geld moeten omgaan en geven het uit alsof het niets is. Dit is alleen niet zo verstandig als je uiteindelijk nog wat centen op zak wilt hebben. Om dit te voorkomen, is het beter om in het vervolg met onderstaande gewoontes te stoppen.

gewoontes-femfem

Leven boven je standaarden

Je kunt nooit meer uitgeven dan je verdient. Toch lijken veel mensen hier niet bij stil te staan en zullen uiteindelijk in de schulden terecht komen. Wanneer dit het geval is, kun je wel vaststellen dat je nooit rijk zal worden. Rijke mensen gaan namelijk een stuk doelbewuster om met hun geld en vermijden te hoge uitgaven, zodat ze kunnen investeren in de toekomst.

Gebrek aan vastberadenheid

Wanneer je rijk wilt worden, moet je natuurlijk wel leren met geld om te gaan. Dit moet in je gaat zitten als persoon. Veel mensen geven het namelijk al gauw op als het even tegen zit. Dit is niet omdat ze het niet willen of dat ze er niet graag voor willen werken, maar het is vaak een interne strijd.

Verwaarlozing van je gezondheid

Als je gezond bent, word je een stuk succesvoller. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat gezonde voeding en een goede nachtrust je een stuk productiever maken, stress vermindert, je geheugen verbetert en slimmere keuzes zult maken. Het is dus belangrijk om op je gezondheid te letten.

Het kopen van een huis

In plaats van al je geld in het kopen van een huis te stoppen, kun je er beter voor kiezen om een huis te huren. Je kunt beter een deel van je geld investeren in het genereren van nieuwe inkomsten. Als je toch graag een huis wilt kopen, kun je dat beter pas doen wanneer je een vaste baan hebt zonder schulden en wat geld op een spaarrekening hebt staan.

Afhankelijk van een bron van inkomsten

Ook al heb je een hoog inkomen, zorg er altijd voor dat je niet afhankelijk bent van maar één inkomstenbron. Je weet namelijk maar nooit wanneer het een keer mis gaat met je huidige baan. Daarbij kun je schulden makkelijker afbetalen wanneer je meerdere inkomens hebt. Maar zo kun je ook meer geld in je pensioen en investeringen stoppen.

Verspillen van kostbare tijd

Waarschijnlijk verspil je veel tijd aan het kijken naar de tv of je computerscherm, terwijl succesvolle mensen hun vrije tijd juist gebruiken om bezig te zijn met persoonlijke ontwikkeling, vrijwilligerswerk of bijbaantjes of het nastreven van doelen die hen weer wat oplevert.

Doelen niet nastreven

Het is belangrijk om actie te ondernemen en je doelen na te streven. Dit doen mensen met veel geld namelijk ook. Ze blijven niet dromen en zeggen geen dingen zonder deze ook daadwerkelijk uit te voeren. Zij doen er alles aan om te bereiken wat ze willen.

Niet lezen

Mensen die veel geld hebben, willen hun kennis graag uitbreiden en leren graag lessen van inspirerende figuren. In feite leest 88 procent van de rijkeren 30 minuten of zelfs meer op een dag. Lezen motiveert je namelijk om groter te dromen en inspireert je om nooit op te geven. En dat is precies wat je dan nodig hebt.

Angst en negativiteit

Emoties als angst en negativiteit zijn lastig te overwinnen wanneer je beter met je geld wil leren omgaan. Volgens Barbara Fredrickson, een positieve psychologie onderzoeker, versmallen  negatieve gedachten als angst je geest en focus. Positieve gedachten zijn daarentegen in staat om je geest meer open te stellen voor meer mogelijkheden en opties. Bovendien verbeteren positieve emoties ook je vermogen om vaardigheden te ontwikkelen die je in de toekomst kunt gebruiken. Mensen die veel geld in hun bezit hebben zijn niet bang om uit hun comfort zone te stappen. Wanneer ze falen, leren ze van hun fouten en zullen ze deze niet nog eens maken.

Geen doelen voor jezelf stellen

Ieder jaar streven 70 procent van de rijkeren tenminste één belangrijk doel na. Slechts 3 procent heeft er moeite mee om deze te realiseren. Het beste wat je kunt doen is om dagelijkse doelen te stellen in de ochtend en dit zorgt ervoor dat je prioriteiten gaat stellen. Uiteindelijk duwt dit je in de richting om deze doelen te bereiken.

Het vermijden van routine

De meest succesvolle mensen in deze wereld houden vast aan een bepaalde routine. Dit zorgt er namelijk voor dat je minder moeite zult hebben met het maken van keuzes en zo zullen taken die veel energie van je vergen ook verdwijnen. Wel is het belangrijk om een eigen routine te creëeren en hier aan vast te houden.

Geen dingen verzamelen die geld op kunnen leveren

Bezittingen als een winstgevende zaak of investeringen in het juiste stuk onroerend goed leveren uiteindelijk geld op. Het is dus belangrijk om de nadruk te leggen op het verzamelen van dingen waar je op de lange termijn geld mee kunt verdienen.

Tijd doorbrengen met de verkeerde mensen

Sommige mensen halen alleen maar het slechte in je naar boven en dat is wel het laatste wat je kunt gebruiken. De goede mensen in je leven zullen je inspireren en van je houden. Je hebt namelijk meer kans om succesvol te worden als je mensen om je heen hebt die positief, ondersteunend en gedreven zijn. Die zullen je namelijk altijd steunen in wat je doet. Ook als het gaat om geld.

Geen begeleiding hebben

Wanneer je echt niet met je geld kunt omgaan, is het misschien wel handig als je hier wat begeleiding bij krijgt. Een mentor neemt deel aan jouw succes door je te leren wat je wel of niet moet doen. Ook delen ze belangrijke levenslessen met je die zij zelf hebben geleerd en waar je veel aan zult hebben.

femfem-gewoontes-geld

Lees hier welke tips er nog meer voor zorgen dat je beter met je geld zult omgaan.