Het is niet zo gek dat sproetjes behoren tot één van de zeven schoonheden. Hoewel sproetjes voor sommige mensen meer als een vloek dan een zegen voelen, zijn veel mensen juist jaloers op de schattige goudbruine zonnevlekjes. Hoe breng je nou het beste sproetjes aan als je zelf niet gezegend bent met natuurlijke freckles? We leggen het voor je uit!

Oog- of wenkbrauwpotlood

Eén van de makkelijkste manieren om zelf sproetjes aan te brengen, is het gebruiken van een oog- of wenkbrauwpotlood. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat de sproeten niet te donker moeten zijn. Gebruik geen eyeliner! Eyeliner ziet er minder natuurlijk uit door de donkere kleur en veegt makkelijk uit.

Als je sproeten wil die er zo natuurlijk mogelijk uitzien, kan je het beste twee verschillende kleuren potloden gebruiken. De ene sproet is namelijk donkerder dan de ander. Slijp het potlood tot het de dunst mogelijke punt heeft. Je wil de sproeten niet te groot maken. Zet minuscule stipjes op je neus en wangen. Ga je voor een dramatische look, zet er dan lekker veel. Wil je het toch iets subtieler, zet er dan minder.

Gebruik vervolgens je make-upkwast of beauty blender om de sproetjes voorzichtig te deppen. Druk er zachtjes op, zodat je ze niet uitsmeert. Als je op de ene plek iets harder drukt dan op de andere, zal je een natuurlijker effect krijgen omdat de sproetjes zo enigszins verschillen qua kleur. Doe dit wel willekeurig, anders ziet het er niet meer natuurlijk uit! Breng tot slot een lichte laag setting poeder aan over je neus en wangen zodat de sproetjes de hele dag blijven zitten. Je faux freckles zijn helemaal klaar!

Ben jij een echte make-up freak? Check hier de grootste make-up trends van 2021!