Wanneer het zonnetje weer begint te schijnen, verlangen we allemaal stiekem alweer snel naar een lekkere, verfrissende cocktail. Dit wordt echter een stuk lastiger wanneer je een gezond leven probeert te leiden. Wanneer je echter gematigd drinkt, is dit niet zo’n probleem. Met deze gezonde cocktails kun je op z’n tijd alsnog genieten van een lekker drankje.

Komkommer mint cocktail

Ingrediënten

60 gram verse munt
1 theelepel honing
180 ml sodawater
30 ml wodka
2 schijfjes komkommer

Hoe bereid je het?

Meng de munt en honing door elkaar op de bodem van het glas. Voeg hier alleen nog wat ijs, sodawater, wodka en komkommerschijfjes aan toe en je kunt meteen genieten van een lekkere cocktail.

Waarom is het gezond?

Dit drankje bezuinigt op suiker doordat er gebruik wordt gemaakt van wodka in plaats van rum. Daarbij worden er verse kruiden gebruikt en munt zorgt voor een minder opgeblazen gevoel.

mint-komkommer-cocktails-femfem-recepten

Bruisende elderflower cocktail

Ingrediënten

45 ml wodka
15 ml elderflower likeur
120 ml Kevita Sparkling Probiotic Drink
Verse bessen of kersen voor de garnering

Hoe bereid je het?

Voeg een handvol ijsblokjes toe aan een cocktailshaker of glas. Voeg de wodka en elderflower likeur toe en mix dit met het ijs. Giet dit vervolgens in een cocktail of martini glas en garneer met verse bessen of kersen.

Waarom is het gezond?

Met dit drankje krijg jij je dagelijkse probiotica binnen. Dit zijn gunstige bacteriën die een positief effect hebben op je gezondheid.

femfem-cocktails-elderflower-gezonde-recepten

Raspberry Rose Tequila cocktail

Ingrediënten

4 verse of bevroren frambozen
sap van een halve citroen
60 ml silver tequila
1-2 theelepels rozenwater (optioneel)
1 komboecha

Hoe bereid je het?

Voeg de frambozen, het citroensap, tequila en rozenwater toe aan een glas. Voeg hier vervolgens wat ijs aan toe en meng dit vervolgens met elkaar. Giet de komboecha bovenop en roer nog eens zachtjes.

Waarom is het gezond?

Dit drankje beschikt over gezonde effecten van komboecha in plaats van sodawater of champagne.

cocktails-gezonde-recepten-femfem