Als je dacht dat kruidenboter alleen maar ongezond kon zijn, heb je het – gelukkig – mis. Je kunt kruidenboter namelijk ook zelf maken met gezondere ingrediënten. Oh en! Alle fitgirls opgelet: er zit ook nog eens lekker veel proteïne in. Wij vertellen je hoe je deze gezonde kruidenboter kunt maken.

gezonde kruidenboter
Bron: TikTok @HighProteinQueen

Stokbroodje kruidenboter

Als er iets is waar wij heel gelukkig van worden, is het een stokbroodje kruidenboter. Met kruidenboter kun je eigenlijk nooit de plank misslaan en het kan bij geen enkele borrel ontbreken. Enne, dan hebben we het nog niet eens gehad over die heerlijke stokbroden met kruidenboter die je even in de oven doet. Helaas is dit gewoon niet het meest gezonde dat je uit de supermarktschappen zou kunnen halen. Dagelijks een kant-en-klaar stokbroodje kruidenboter op het menu hebben? Dat lijkt ons niet de meest healthy keuze.

Gezonde kruidenboter met veel proteïne

Gelukkig is er TikTok, waar we de meest heerlijke en gezonde recepten voorbij zien komen. Enne, het fijne is dus ook dat deze recepten vaak ook best gezond zijn. Eén van die TikTokkers die de lekkerste eiwitrijke recepten deelt, is HighProteinQueen. Op haar TikTok-kanaal zagen we nu dit heerlijke recept voor een gezonde en eiwitrijke kruidenspread voorbij komen. Deze smaakt exact als kruidenboter, maar is een stuk gezonder!

Recept

Wat zo handig is aan dit recept, is dat je zelf kunt kiezen welke kruiden je er in gooit. Dat betekent uiteraard dat je kunt gaan voor de kruiden die in kruidenboter zitten; peterselie, knoflook en zout. Toch heb je veel meer opties. Je kunt ook kiezen voor dille, Italiaanse kruiden of andere kruiden die je erg lekker vindt. In ieder geval heb je sowieso hüttenkäse en citroensap nodig.

Hoe je de spreads maakt? Dat is erg simpel! Je pakt je blender, staafmixer of keukenmachine erbij, zodat je zelf niet zo veel hoeft te mixen. Hier doe je vervolgens een aantal eetlepels hüttenkäse in. Vervolgens voeg je er ook wat citroensap en al je kruiden naar keuze bij. Het geheel mix je even, zodat de kruiden goed opgenomen worden. Daarna is het natuurlijk even tijd om te proeven, zodat je eventueel nog wat extra kruiden zou kunnen toevoegen als het nog niet helemaal naar smaak is. Vervolgens kun je aanvallen!

@highproteinqueen Hüttenkäse blijft me verbazen 😱 Deze kruidenspread is echt INSANE lekker! Het enige wat je nodig hebt is een bakje hüttenkäse, citroensap en kruiden die je lekker vindt. Wat mij betreft kun je alle kanten hiermee op 👌🏻 #eiwitrijkerecepten #cottagecheese #foodtiktok #foodtok #fittok #makkelijkerecepten #gezonderecepten ♬ Honeypie – JAWNY