Heb jij in deze tijd van het jaar ook zo zin in een warme chocolademelk? Koude en winterachtige dagen als deze verlenen zich ideaal voor een beker warme chocolade melk. Met als topping een lekkere laag slagroom. Heerlijk voor als jij net kleumend thuis komt van je studie of werk. Helaas zit deze heerlijke en traditionele chocolademelk variant vol met suikers en vetten. Gemiddeld bevat een glas warme chocolademelk zo’n 4 a 5 suikerklontjes! Wij verbazen ons dan ook niet dat mensen na het drinken van chocolademelk een opgeblazen gevoel krijgen, moe of duf worden. Wij hebben voor jullie 3 gezondere varianten bedacht om verantwoord te kunnen genieten.

1. Chocolademelk original

Ingrediënten:
200 ml ongezoete amandelmelk
1 el cacaopoeder
½ el kokosbloesemsuiker

Bereiding:
Meng de amandelmelk met het cacaopoeder en de kokosbloesemsuiker. Breng vervolgens het chocolademelk mengsel in een steelpannetje aan de kook op middelhoog vuur. Controleer de temperatuur met behulp van een pollepel. Wanneer de chocolademelk warm genoeg is, haal je deze van het vuur. Schenk de warme chocolademelk in een beker en voila. In een handomdraai heb jij je eigen healthy chocolademelk!

Image credit: Alanna Taylor Tobin | The Bojon Gourmet

2. Chocolademelk met kokos

Ingrediënten:
200 ml kokosmelk
2 el cacaopoeder

Bereiding:
Ben jij gek op bounty, dan is deze choco-kokosmelk echt iets voor jou! Meng de kokosmelk met het cacaopoeder. Breng vervolgens het kokosmengsel in een steelpannetje aan de kook op middelhoog vuur. Controleer wederom de temperatuur met behulp van een pollepel. Wanneer de kokosmelk warm genoeg is, haal je deze van het vuur. Schenk de kokosmelk in een beker en garneer met wat kokossnippers.

3. Chocolademelk met amandel en banaan

Ingrediënten:
200 ml amandelmelk, ongezoet
½ banaan
3 tl cacaopoeder
snufje kaneel

Bereiding:
Pak een blender en doe hier 200 ml amandelmelk in. Snijd de banaan in stukjes en voeg dit toe aan de blender. Voeg als laatste de cacao toe. Blend dit tot een egale massa. Giet het chocolademengsel over in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Wanneer de chocolademelk kookt, haal je deze van het vuur. Schenk de warme chocolade melk in een glas en breng op smaak met wat kaneel.